Memleket Hareketi lideri Muharrem İnce, Ankara'da bulunan evinin yakınlarındaki bir parkta yürürken basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Türkiye'de koronavirüs (covid-19) salgını nedeniyle zor bir dönemden geçildiğini, işletmelerin kapalı olduğunu ve insanların zor durumda kaldığını belirterek, "Böyle bir ortamda bile ne yazık ki muhalefet partisi kendi derdine düştü. Muhalefet belediyelerdeki yolsuzluklarla ve partideki tacizlerle gündeme geliyorlar; buna gerçekten üzülüyorum, hatta utanıyorum; böyle kötü bir ortamda muhalefetin vatandaşlara bir umut olması lazım, umutları tekrardan yeşertmesi lazım, onlara umut aşılaması lazım. Bunların hiçbiri olmuyor." ifadelerini kullandı.

CHP BASİRETSİZLİK İÇİNDE, YÖNETİLEMİYOR

CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı Umut Karagöz hakkındaki cinsel taciz ve CHP Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkındaki yolsuzluk suçlamalarına değinen Muharrem İnce, şöyle konuştu:

"Ben CHP'ye 40 yılımı verdim. Çok üzülüyorum. Parti yönetimini şu an basiretsizlik içerisinde görüyorum. Yani durumu yönetemiyorlar. Zamana bırakıp 'Bırakın çürüsün, soğusun' diyorlar; ancak olayların çürümesini beklerken partiyi de çürütüyorlar. Böyle olaylarda CHP'nin neşter atması gerekir. Menemen Belediye Başkanı 20 yıldır görevdeydi ama aday yapmadılar. Neden? Muhalif olduğu için. Yerine getirdiğiniz adamla rezil oldunuz. Oysa geçmiş yıllarda belediye başkanı olan Tahir Şahin, Deniz Baykal döneminde genel merkez kapısına kadar gelip kırmızı kart gösterdi. 

BU KAFAYLA GİDERLERSE PARTİYİ BARAJA TAKTIRIRLAR

2009'da söz konusu adaylık olduğu zaman Tahir Şahir, Genel Merkezi çok sert eleştiren Tahir Şahin'i tekrardan aday gösterdi. Partide sağduyu vardı o zaman, kazanmaya bakıyorlardı. Şimdi ise tamamen militan anlayışı içindeler. Eğer onlardan değilseniz, onlara destek çıkmıyorsanız belediye meclisi üyesi yapmıyorlar sizi. CHP yönetimi bu kafayla giderse partiyi baraja taktırır. Buna hiç şüphem yok."