CHP’li Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile 29 kişi, haklarında bulunan yolsuzluk, zimmet ve ihaleye fesat suçlamaları sebebiyle geçtiğimiz gün gözaltına alındı. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde koltuğa oturan Serdar Aksoy'un 50 milyon TL'lik vurgun yaptığı iddia edildi. 

CHP'Lİ AKSOY PEK ÇOK USULSÜZLÜK YAPTI

CHP'li Tahir Şahin'den koltuğu devralan Aksoy'un 18 ayda pek çok usulsüzlük yaptığı iddia edildi. Serdar Aksoy, kısa zaman önce CHP Genel Merkezi tarafından Disiplin Kurulu'na sevk edilmiş, Aksoy'un partiden ihraç edilmesi talep edilmişti. Ancak kuruldaki işlemler gerçekleşmeden önce sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Serdar Aksoy, CHP'den istifa ettiğini duyurmuştu.

Aksoy'un hakkında; resmi evrakta sahtecilik, ihaleye fesat karıştırmak, terör propagandası yapmak, zimmet, rüşvet ve görevi kötüye kullanmak gibi pek çok suçtan ötürü işlem başlatıldı. Aksoy ve beraberindeki 29 kişi, Menemen Cumhuriyet Savcılığı'nın hükmüyle gözaltına alındı.

29 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Savcılıktan aldıkları talimat doğrultusunda harekete geçen polis ekipleri Menemen Belediyesi'ne baskın yaptı. Gerçekleşen operasyon kapsamında Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile birlikte Başkan Yardımcısı Mehmet, Muhasebe Müdürü Nagehan Karaca, Mali İşler Daire Müdürü Mustafa İlhan, Fen İşleri Müdürü Gazi Koşum, Satın Alma Müdürü Teoman Tuna, Şantiye Şefi Kenan Yasatürk ve belediye personelleri gözaltına alındı. Bu kişiler arasında bazı hurda firmalarının sahipleri de yer alıyordu.

AKSOY HAKKINDA 15'İN ÜZERİNDE SUÇ DUYURUSU

CHP'li Serdar Aksoy hakkında 15'ten fazla suç duyurusu yapıldığı belirtildi. Görevde kaldığı süre boyunca pek çok usulsüzlük yaptığı iddia edilen Aksoy'un, aynı zamanda eşe dosta imtiyazlar verdiği de ortaya çıktı. Göreve geldiğinde 400'den fazla personelin işine son vermişti.

İşte Aksoy hakkındaki suçlamalardan bazıları...

Menemen Belediyesi tarafından geçen yıl Kasımpaşa Mahallesi, Adnan Menderes Caddesi Sevgi Yolu'nda yenileme projesi kapsamında çalışmalar yapıldı. Buna göre; bölgedeki aydınlatma, yer döşemesi, peyzaj düzenlemesi ve taş döşeme işçiliği yapılırken iddiaya göre yenileme yapıldığı esnada kullanılan malzemelerin alımında ve ihale sürecinde hukuksuzluk yapıldı. Yapım ihalesini, belediye personellerinden Neslihan Aydın Batok'un eşi Cem Batok'a ait olan şirket aldı. Neslihan Batok da bu şirkete ortaktı. Yani yasa ve yönetmelikler tamamen hiçe sayıldı.

31 MİLYON TL VURGUN YAPTI

Bir diğer iddia da Menemen Belediyesi'nin temizlik işlerinde kullanmak için gerçekleştirdiği çöp araçları kiralama işleminde hukuksuzluk yapıldığıyla ilgiliydi. Belediye, 22 adet çöp kamyonunu 6 milyon TL'ye satın alabilecekken araçları kiralamayı tercih etti. Bu yüzden belediyeye ait kasadan 6 milyon TL yerine 37 milyon TL çıktı. Yani belediye 31 milyon TL'lik zarara uğradı.

TERÖR PROPAGANDASI DA YAPTI

CHP Menemen İlçe Kongresi'nde konuşma yapan Aksoy'un terör propagandası yaptığı da ortaya çıktı. Aksoy, "Biz kim miyiz?" diye sorarak atmaya başladığı nutukta kendilerinin 'Kızıldere'de öldürülen Mahir, Diyarbakır Cezaevi'nde sessizlik yemini eden İbrahim' ve "şehit" Deniz Gezmiş olduğunu söyledi. 

Hakkında açılan soruşturma halen devam ediyor

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı da Aksoy'un hakkında "terör propagandası yapmak" suçundan soruşturma başlattı. Soruşturmanın halen sürdüğü öğrenildi.

EŞE DOSTA İMTİYAZ GEÇTİ

Menemen Belediye Başkanı olarak seçilen Serdar Aksoy, göreve başladığı an 400'den fazla kişinin işine son verdi. Aksoy, eşine ve dostuna imtiyaz geçerek işine son verdiği insanlardan boşalan makamlara kendi akrabalarını yerleştirip büyük bir skandala imza atmıştı.

Görev yaptığı süre boyunca adı pek çok skandallarla anılan Serdar Aksoy en son güvenlik soruşturmasından geçemediği sebebiyle bir çalışanın işine son verdikten sonra aynı kişiyi META-SU üzerinden yeniden işe aldırarak gündeme oturmuştu.