CHP'nin Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı U.K.'nin, 23 yaşındaki Z.Y., adlı genç kıza tecavüz ettiği iddiası sonrasında gözaltına alındığı öğrenilmişti. Mağdur kız Z.Y.'nin savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. Genç kız, CHP'li başkan yardımcısının kafasında bardak kırdığını belirtti. Sonra saçından sürüklenerek tuvalete götürüldüğünü söyleyen genç kız, burada tekme tokat darp edildiğini anlattı. U.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ÇALIŞTIĞI KAFEDE TANIŞTILAR

Mağdur Z.Y.'nin savcılık ifadesinde şunlar yer aldı:

U.K. çalıştığım kafeden arkadaşımdır. Onunla 1,5 ay kadar çalıştıktan sonra işten ayrıldı. Muhtemelen 40'lı yaşlarda. Kendisiyle asla duygusal bir yakınlığımız olmamıştı. Olaydan önce kalabalık bir arkadaş ortamında görüşmüştük. 20 Kasım 2020 Cuma günü, akşam saatlerinde motorla çalıştığım kafeye gelip Maltepe'deki bir kafede buluşma teklifinde bulundu. Yine aynı kafeden müzisyen arkadaşıma beraber gitmeyi teklif ettim, o da kabul edince U.K., arkadaşım ve ben birlikte yürüyerek akşam saat 20:00 gibi kafeye gittik.

ARKADAŞININ İŞ YERİNE GÖTÜRDÜ

Z.Y., U.K.'nın kendisini arkadaşına ait bir işyerine götürdüğünü söyleyerek ifadelerine şu şekilde devam etti:

Arkadaşım dükkanın önünde bekledi. 1 saat kadar üçümüz birlikte oturduktan sonra arkadaşım, bir işi çıktığından ötürü yanımızdan ayrıldı. Yarım saat U.K. ile baş başa kaldık. Kafede bizden başka kimse kalmada, U.K.'nın arkadaşına ait bir kafe olduğundan çalışan kimse de yoktu. Ardından kalkmak istedim ama U.K. kalmam için ısrar edince rahatsız oldum. Gitmek üzere ayağa kalkınca U.K. beni tutup kendisine çekerek koltuğun üzerine ittirdi. Masadaki bardağı alıp kafasında kırdım. O an elim kesildi.

ÖFKEYLE TUVALETE SÜRÜKLEDİ

Beni saçlarımdan tutup sürükleyerek tuvalete soktuktan sonra tekme tokat darp etti. Önce pantolonumu indirdi, sonra üstümdeki kıyafetimi yukarı çekti. Kendi pantolonunu da indirdikten sonra saçlarımdan tutup kafamı aşağıya ittirerek cinsel saldırıda bulundu. Tüm bunlar olurken aynaya bakıp kendisini tatmin etti. Boşaldığını görmedim. Kendisine yalvarmaya başlayınca bana vurmayı sürdürdü. 'Burada seni duyan olmaz, bağırma, kapı da kilitli' deyip boğazımı sıkarak, 'Seni burada s***, ardından kendimi öldüreceğim' diye tehdit etti.

1,5 SAAT BOYUNCA DEHŞETİ YAŞATTI

Ondan kurtulmak için, olanlarla ilgili hiçbir şey demeyeceğimi, kendisinin de bir kızı olduğunu söyledim. Yaklaşık 1,5 saat boyunca devam etti. Olaydan sonra kafenin koltuğundaki kanları bezle silip kafe kapısının kilidini açtıktan sonra gece yarısı sularında beni bir arkadaşının evine getirdi. Arkadaşı, kafenin müşterisidir. Önceden tanıyorum onu. Müşteri, elime pansuman yaparken neler olduğunu sorunca U.K. kavga ettiğimizi söyledi. Sonra beni eve bırakmak istedi. Korktuğumu belli etmemle arkadaşı beni 00:30 gibi evime götürdü.

ŞİKAYETÇİYİM

Bu olayın ardından onunla hiç görüşmedim. Sosyal medyada her yerden engel attım. Ailemin kulağına gitmesinden korktuğumdan ötürü de karakola gitmedim ama darp raporu aldım. Beni alıkoyarak cinsel saldırıda bulunan, beni darp eden bu şahıstan şikayetçiyim.

Canan Kaftancıoğlu'nun yakın arkadaşıydı

Genç kıza cinsel saldırıda bulunan CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı U.K., tutuklanarak cezaevine gönderildi. U.K'nın, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yakın bir arkadaşı olduğu ortaya çıktı.