CHP Avcılar İlçe Teşkilatı eski üyesi Özlem Hanelçi, partide kadın olmanın zor olduğunu beyan ederek yüz kızartıcı açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz gün CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı Umut Karagöz'ün, 23 yaşındaki bir kızı zorla alıkoyup darp ettiği ve cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıkmıştı. Karagöz tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Hanelçi'den CHP'nin bir başka taciz skandalına ilişkin açıklama geldi.

CHP İL BAŞKAN YARDIMCILARINDAN AHLAKSIZ TEKLİFLER

Hanelçi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkan Yardımcıları Özgür A. ile Yasin I. tarafından farklı tarihlerde yüz kızartıcı, ahlaksız teklifler aldığını, bu nedenle CHP'den istifa ettiğini açıkladı. Kendisine yaşatılan kabusu şu şekilde anlattı;

"Ben bir spor eğitmeniyim. 2018 yılında Özgür A. telefon ile tacizlerde bulunarak ahlaksız teklifler getirdi, beni evine çağırdı. 1.5 yıl önce bizzat Kemal Kılıçdaroğlu'na ve Genel Merkez'e bu olanları yazdım, ancak bu konuda hiçbir işlem yapmadılar. CHP içinde böyle şeylere işlem yapmazlar, üstünü örterler. Beni itibarsızlaştırmaya çalıştıklarını görünce, böyle bir yapıda bulunan partiden istifa ettim."

BİR YIL SONRA İKİNCİ TACİZ: CİNSEL İÇERİKLİ MESAJ GÖNDERDİ

Bir yıl geçti, bu sefer de Yasin I. cinsel içerikli mesajlar yollayarak beni taciz etti. Mesajları, kadını bir cinsel nesne olarak gören bir tutuma sahipti. Sosyal medyadan yazdım, sonra CHP İl Başkan Yardımcısı Saniye Yurdakul beni aradı.

CANAN KAFTANCIOĞLU 'ÇOK ÜZÜLMÜŞ'

Canan Hanım bu duruma çok üzülmüş, beni il başkanlığına çağıracakmış. Ama sonra kimse beni arayıp sormadı, ben aradığım zamanda da kimse cevap vermedi. Sonunda ben gittim, ama bu taciz olayını bir dalga konusu haline getirdiler ve itibarsızlaştırmaya çalıştılar.

CHP'DE MAKAMLAR TACİZE YARIYOR

CHP İl Başkanlığı'na ulaşıp Yasin I.'nın yaptıklarını bildirdim. Ardından akrabaları telefonla arayıp beni tehdit etti. Gürsel Tekin'in kardeşini aramışlar, 'Siz Özlem'i tanıyorsunuz. İkna edin de bu olayı kapatsın artık.' demişler. Tekin'in kardeşi de beni arayıp bu adamların birer pislik olduğunu söyledi. Öte yandan Canan Kaftancıoğlu, Yasin I.'yı yönetimine bile almış...