Bir süredir inşası devam eden Üsküdar Küplüce mahallesindeki Kıroğlu Camii törenle yeniden ibadete açıldı. Aslına uygun şekilde Üsküdar Belediyesi tarafından yaptırılan Kıroğlu Camii’nın açılışına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yanı sıra Eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ve İstanbul Valisi Davut Gül, Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı da katıldı.

Türkmen: Camilerimiz Geleceğe Birer Nişane’’

Protokolün yanı sıra çok sayıda Üsküdarlının da takip ettiği açılış töreninde konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, görevi döneminde Üsküdar’da 125’de fazla camiyi ilçeye kazandırdıklarını söyledi:

‘’Burası bizim Üsküdar’ımızın boğaz bölgesinde küplüce ve Burhaniye mahallelerimizin buluştuğu yer. Nüfus itibariyle yoğun bir nüfusun yaşadığı meskun bir mahallemiz. Mahallelerimizde bundan 40, 50 yıl önce yerel imkânlarla yapılmış birçok camiler var. Bu Kıroğlu Camii de onlardan bir tanesi. Üsküdar da son 10 yılda 100’ün üzerinde camiyi ya yeniden yaptık ya hiç cami olmayan bazı ihtiyaç olan yerlere yeni cami yaptık ya da ecdat yadigarı tarihi camilerimizi de yenilemek suretiyle Üsküdar’ımıza kazandırdık. 125’in üzerinde camimizi hamdolsun Üsküdar’ımızda depreme dayanıklılık anlamında daha estetik, daha modern, daha güzel hem bizim geleneklerimizi yaşatan hem de geleceğe güzel bir nişane olacak şekilde yeniden yapmanın huzurunu yaşıyoruz.’’