CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında akıl almaz bir açıklamada bulunarak, uyuşturucu ve organ ticareti yapan, kara para aklayarak devleti dolandıran insanlardan vergi alınması gerektiğini ifade etmişti.

Fotoğraf: Mine Kırıkkanat

CHP AKIL TUTULMASI YAŞATIYOR

Kılıçdaroğlu alay konusu olunca CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi ona arka çıkmış, bir faaliyetin suç olmasının, o faaliyetten vergi alınmasına engel olmadığını söyleyerek Türk Ceza Kanunu'ndan yalan yanlış anladığı ilgili maddeyi paylaşmıştı.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat ise tüm bu akıl tutulması yaşatan olayların ardından sert bir şekilde tepki göstererek, "CHP'de herkes uyuyor mu, Kılıçdaroğlu aklını mı yitirdi?" sorusunu sordu.

KILIÇDAROĞLU TAMAMEN SAÇMALIYOR

Kılıçdaroğlu'nun saçmaladığını ifade eden Kırıkkanat, Bu sözlerin yasal olduğunu açıklamanın da ayrıca bir cehalet olduğuna dikkat çekti. Hamzaçebi'nin, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini doğrulamak için gösterdiği TCK'nın 9/2 kanunun kaçak mazot, at ve eşek eti gibi ticari faaliyetlere hileli mal karıştıranlar eşin uygulandığını dile getirdi. Organ ve uyuşturucu kaçakçılığının organize ağır suç olduğuna dikkat çeken Kırıkkanat, "Bunlardan vergi alın denir mi hiç?" diye çıkıştı.

Bunlar organize suçlar, nasıl vergi alınsın?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamalarla resmi olarak saçmaladığını dile getiren Kırıkkanat, "Uyuşturucu ve organ kaçakçılığı yasal mı ki vergi alınsın? Kılıçdaroğlu saçmalıyor." dedi.