Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün partisinin toplantısında yaptığı konuşmada adeta kendini rezil etti ve bir kez daha alay konusu oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) grup toplantısında bir konuşma yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin uyuşturucu veya organ ticareti yapan kişilerden ve devlete para parayla dolandıran kimselerden vergi alınması gerektiğini savundu.

CHP, HÜKÜMETİ KARALAMA KAMPANYASINA DEVAM EDİYOR

Konuşmasında kendini gülünç duruma düşüren Kılıçdaroğlu bununla da yetinmeyip, hükümetin her şeye para bulduğunu ancak sarı asgari ücretliye geldiğinde hiçbir şey yapmadığını savundu. Kılıçdaroğlu, hükümetin önce tasarruf yapması gerektiğini söyleyerek, asgari ücretlilerin hükümet tarafından umursanmadığını iddia etti.

MİLLETVEKİLİ HAMZAÇEBİ, KILIÇDAROĞLU'NA ARKA ÇIKTI

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi ise, Kılıçdaroğlu'na sahip çıkmak azından sosyal medya hesabından Bir açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu'nun yasadışı işlere bulaşan kişilerden vergi almak ile ilgili sözlerini alıntılayan Hamzaçebi, bir faaliyetin suç olmasının söz konusu faaliyetlerden elde edilen kazanca vergi koyulması için bir engel teşkil etmediğini söyledi.

Hamzaçebi, söz konusu paylaşımında Vergi Usul Kanunu'nun 9. maddesini alıntıladı.

Bu konuyla ilgili TCK'da hangi maddeler yer alıyor?

5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) yer alan 55'inci maddeye göre, suç faaliyetleri gerçekleştirilerek veya suç konusunda oluşturan veya suç işlenmesi için sağlanan maddi kazançların müsaderesine karar veriliyor.

TCK'nın söz konusu maddesindeki gerekçede, bahsi geçen düzenleme ile suç işleme yolu kullanılarak kazanç elde edilmesinin engellenmesi amacının güdüldüğü belirtiliyor.