MUZ

Zengin potasyum ve magnezyum içeriği sayesinde kasların gevşemesini sağlayarak rahat bir uykuya yardımcı olur. Aynı zamanda vücudun ertesi gün daha dinç olmasını sağlar.

KIVIRCIK 

Toprağın içerdiği, minarel ve vitaminlerin hemen hemen hepsini barındıran kıvrıcık, kemik, göz ve beyin sağlığına oldukça faydalıdır. Uyumadan önce limon sıkılarak tüketildiğinde kan akışını dengeleyerek vücudun rahatlamasını sağlar. Bu sayede kıvrıkcık tüketen kişi daha rahat bir uyku çeker.

BROKOLİ

Yeşil sebzelerde bulunan mineraller kasların ve sinirlerin gevşemesine yardımcı olur. Beynin sağlıklı bir uyku çekmesi ve ertesi güne daha dinç uyanması için yatmadan önce brokoli, tüketilmesinde fayda var.

BAL

Rahat bir uyku için yardımcı besinlerden biri de baldır. İçerdiği oreksin maddesi beyinde bulunan hipotalamus hormonun sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar. Böylece hormon vücut ısısı ve kan basıncını dengeleyerek, vücudu sağlıklı bir uyku ortamına hazılar.

MELİSA ÇAYI

Günde iki bardak tüketilen melisa çayı, sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca hormonları dengeleyen çay, içeridiği vitaminler sayesinde vücudu sakinleştirir ve baş ağrılarını azaltarak vücudun rahat bir uyku çekmesine yardımcı olur.

PAPATYA ÇAYI

Kesintisiz bir uyku için uyumadan önce bir bardak papatya çayı içilmelidir. 

YOĞURT

Yağ oranı az olan yoğurt içerdiği triptofan sayesinde beyindeki melatonin hormonunu arttırarak vücudun aralıksız uyumasını sağlar.

SÜT

Doğada, en yüksek miktarda laktozun bulunduğu tek besin süttür. Süt, kaslardaki laktoz oranını arttırarak vücudun rahat bir uyku çekmesinde yardımcı olur. Gece yatmadan önce ılık bir bardak süt ile fıstık ezmesi beraber tüketildiğinde, hem gece rahat uyumayı sağlar hemde vücudun direncini arttırır.