Geçtiğimiz günlerde Şampiyonlar Ligi'nde Fransa Ligi ekiplerinden Paris Saint-Germain (PSG) ve müsabakada Türkiye'yi temsil eden Medipol Başakşehir arasındaki maçta, Başakşehir Yardımcı Antrenörü Pierre Webo'ya ırkçı söylemlerde bulunan 4'üncü hakem Coltescu hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

'ÇİNGENE' İFADESİ KULLANILDI İDDİASI

Ancak, Başakşehir'deki bir kişinin ırkçı bir ifade kullandığı iddiasıyla soruşturma da Başakşehir'in de eklendiği ortaya çıktı. Skor'un haberine göre, UEFA; ırkçılık tartışmasının baş gösterdiği esnada 'Çingene' ifadesini kullanan bir kişi sebebiyle Başakşehir'in de soruşturmada yer alması gerektiğine karar verdi.

ROMANYALI GAZETECİ İDDİA EDİYOR

Saha kenarında tartışmalar sürerken yaşananları incelediğini söyleyen Romanyalı gazeteci Emanuel Roşu, Twitter'dan bir paylaşım yaparak Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk'un da ırkçı bir söylemde bulunduğunu iddia etti.

Roşu'nun değerlendirmesine göre, 4'üncü hakem Coltescu, PSG'li oyunculara 'siyahi' kelimesini kullandığını göstermeye çalışıyor. Ortalık sakinleşiyor gibi duruyor. 

Dakika 14.35'te birinin UEFA delegesine aşağıya gelmesi için seslendiği duyuluyor.

'ROMANLAR BENİM ÜLKEMDE ÇİNGENEDİR'

Roşu, paylaşımında; 14.40'da Okan Buruk'un, "Benim ülkemde Romanlar çingenedir ama ben çingene diyemem." dediğini iddia ediyor.

15.25'te ise bir sesin, "Burası Şampiyonlar Ligi, Romanya Ligi değil." dediği duyuluyor.

15:28'de hakem Hategan'ın, "Arkadaşım, biz aramızda Romence konuşuyoruz." dediğini iddia ediyor.

BAŞAKŞEHİR DE CEZA ALABİLİR

'Çingene' sözünden ötürü UEFA, Başakşehir'i de ırkçılık soruşturması kapsaına aldı. Bu bağlamda, hem sözü söyleyen kişi hem de kulübü ceza alabilir.


Haber düzenleme: Ecem Köksal