UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu 6'ncı ve son maçında karşı karşıya gelen Paris Saint-Germain ile İstanbul Başakşehir maçında bir ırkçılık skandalı yaşandı.

Maçta 4'üncü hakem olarak görev yapan Constantin Sebastian Coltescu, Başakşehir'in yardımcı antrenörü Pierre Webo'ya karşı ırkçı söylemlerde bulunarak bir skandala imza attı.

14. DAKİKADA İŞLER KIZIŞTI

Mücadelede dakika 14'ü gösterdiğinde maçın hakime Hategan tarafından alınan kararların ardından yedek kulübesinde işler kızıştı ve yardımcı antrenör Webo, 14. dakikada kırmızı kart gördü. İstanbul Başakşehir Yardımcı Antrenörü Pierre Webo, bu esnada 4'üncü hakem Constantin Sebastian Coltescu'nun ırkçı söylemlerine maruz kaldı.

UEFA DELEGESİ SAHAYA İNDİ

Tartışmalar uzun sürdü. UEFA delegesi, tartışmaların üstüne sahaya inerken hem PSG, hem de temsilcimiz Başakşehir'deki oyuncular, sahadan ayrılarak savunma odasına gitti. Ardından İstanbul Başakşehir'in resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda, futbolcuların, ırkçılık sebebiyle sahaya çıkmama kararı aldıkları belirtildi.

UEFA TWİTTER HESABINDAN AÇIKLAMA YAPTI

Olayların ardından maç sona erdi ve UEFA'ya ait resmi Twitter ehsbından konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Şampiyonlar Ligi kapsamında karşı karşıya gelen PSG ve Başakşehir maçında olanlardan haberdar olunduğu, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi. 

UEFA, "Irkçılığın ve ayrımcılığın hiçbir halinin futbol içinde yeri yoktur." ifadelerini kullandı.

IRKÇI HAKEM COLTESCU DETAYI

Rumen Gazeteci Emanuel Roşu tarafından yapılan habere göre, adı daha önce de pek çok ırkçılık skandalında geçen Sebastian Coltescu'nun kısa bir zaman önce FIFA listesinden çıkarıldığı belirtildi. Rumen hakemin, Avrupa'daki son maçına çıktığı öne sürüldü.

Haber düzenleme: Ecem Köksal