Koronavirüs salgını dünyada ve ülkemizde aktif olarak etki göstermeye devam ederken, Tuzla Belediyesi bir ilki gerçekleştirerek "el dezenfektan bilekliği" adlı giyilebilir teknolojiyi duyurdu. 

 

Tuzla Belediyesi Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, koronavirüs sürecinde pratik bir çözüm yolu olarak tanımladığı dezenfektan bileklikleriyle ilgili olarak, "Bazen bulunduğunuz yerde 100 kişinin değdiği bir dezenfektan kutusunun daha fazla kontamine olmasına, hastalığı taşıyan bulaşıcı bir hastanın hastalığı bulaştırmasına da neden olabilir. Biraz daha pratik bir önlem alalım dedik. Yanınızda dezenfektan veya kolonya taşımanız lazım. Biz bugün tanıttığımız ve arkadaşlarımız ile birlikte dağıttığımız cihazda böyle bir şey. Kolunuza takıyorsunuz. Saat gibi, giyilebilir bir teknoloji." ifadelerini kullandı.

KORONAVİRÜS SÜRECİNDE BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLAYACAK

Salgın döneminde hayati önem taşıyan hijyen kuralının her durumda uygulanabilmesi adına geliştirilen giyilebilir teknolojinin içine dezenfektan koyulabiliyor. Böylelikle vatandaşlar, dışarı çıktıkları her anda yanlarında dezenfektan taşımış oluyor.

Şadi Yazıcı, insanların günde en az 20 ila 30 kez yüzlerine dokunduğu bilgisine dikkat çekerek vatandaşların maske ve dezenfektan temin etmelerinin çok önemli olduğunu vurgulayıp, "Bu dezenfektan bilekliğini önemli bir zinciri kıracağına inanıyoruz. Şu anda 3-5 bin civarı dağıtacağız. Ekonomik imkanlarımız doğrultusunda dağıtmaya devam edeceğiz. Şu anda burada dağıtılıyor. Ama bunun yayılacağını düşünüyorum. Yayılması da gerekecek." dedi.

TUZLALI VATANDAŞLAR BİLEKLİĞİ BEĞENDİ

Şadi Yazıcı son olarak, "Covid-19 sürdüğü sürece bu tedbirlerin en önemlisi olan hijyenin de devam ettiği sürece bu uygulamalar devam edecektir. Belki çok daha farklı inovatif ürünler yine çıkacaktır ama şuanda gördüğüm kadarıyla en inovatifi ve en akılcı çözüm budur. Bizde bunu vatandaşlarımıza dağıtarak bu zinciri kırmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan bileklik, hem pratik olması, hem de estetik durması açısından vatandaşların beğenisini kazandı. Vatandaşlardan Özgül Deneri, "Pratik olması çok güzel. Çantada arıyorsunuz bulamıyorsunuz. Bu çok güzel bir şey. Bu da benim çok hoşuma gitti." dedi.

Bir başka vatandaş Melis Taşer ise, "Çok güzel bir şey. Dezenfektanı çantamızda taşıyıp ağır olması yerine kolumuzda taşıması daha güzel." ifadelerini kullandı.