Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülen, ancak kabul edilmemesi üzerine 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) kreş yapmasına engel olundu' tarzındaki başlıklarla algı operasyonları yapılmasına karşılık bir açıklamada bulundu. Başkan Yazıcı'nın açıklamasında, İBB'nin Tuzla ilçesinde 88 parseli olduğu belirtildi ve bu parsellerin her birine kreş yapılabileceği vurgulandı. Yazıcı, "Donatı alanlarında ruhsat da verebilirsiniz, buna yetkiniz var. Bunu bile biz anlattık size." diyerek tepki gösterdi.

HEMEN ALGI OPERASYONUNA BAŞVURUYORLAR

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi kapsamındaki Aralık ayı toplantıları, Yenikapı ilçesinde yer alan Avrasya Gösteri Merkezi'nde yapıldı. Söz konusu toplantıların 2. oturumunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Tuzla ilçesinde yapmak istediği kreş hakkında hazırlanan plan değişikliğine ilişkin teklif üzerine görüşme yapıldı. Ancak teklif imar kanununa aykırı olduğundan ötürü AK Parti ve MHP tarafından uygun görülmedi ve reddedildi. Ardından algı operasyonları başladı ve Tuzla'da İBB'nin kreş yapmak istemesine engel olunduğu belirtildi.

TUZLA BELEDİYE BAŞKANI YAZICI'DAN SERT TEPKİ

Söz konusu algı operasyonlarıyla ilgili bir açıklamada bulunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İBB'ye ait 88 adet parselin Tuzla'da olduğuna dikkat çekerek halen imar kanununa aykırı olan bir bölge içinde fonksiyon değişikliği yapılmak istemesine tepki gösterdi. Yazıcı, bunun bir iş bilmezlik olduğunu kaydetti.

Yazıcı, "Siz halen İBB Meclisi'nden spor alanı olarak kullanılan bir yerin fonksiyonlarını değiştirip ille de bu bölgeye kreş yapmaya çalışarak, bir işi yapmamak adına sağa sola nasıl vururum, yapmamak için ne yapabilirim, yapacak bir bölge var mı diye sormak, 'Spor alanını değiştirip böyle bir şey yapayım' diye konuşmak; ben de Tuzla Belediye Meclis'inde dediklerimi tekrar etmek istiyorum, 'Sizin öpmeye niyetiniz yok ama yanağımız nerede?' diye soruyorsunuz." ifadelerini kullandı.

'KREŞ YAPACAĞINIZ ALANI BİLE BİZE SORUYORSUNUZ'

Bu konunun daha evvel Tuzla Belediyesi Meclisi'nde gündeme geldiğini belirten Yazıcı, Tuzla Meclisi'nde yapılmış bir çalışma olduğuna dikkat çekerek İBB'nin, kreş yapılacak alan olup olmadığına ilişkin sorusuna karşılık, "Kreş yapacağınız yeri bize soruyorsunuz. Sizin burada 88 adet parseliniz var. Parsellerde her türlü fonksiyon bulunuyor, istediğiniz fonksiyonda kullanabilirsiniz. Ancak son İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde, Tuzla Belediye Meclis Üyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak bulunan ve Hukuk Komisyonu bünyesinde bir hukukçu olan hanımefendi, söylediğim şeyleri çarpıtmış." dedi.

Yazıcı, İBB'nin 88 parseli varken Tuzla'da bir kreş yapmak için alanı kendilerine sormalarına tepki göstererek, "Bu parsellerden her birine yapabilirsiniz. Donatı alanlarında ruhsat da verebilirsiniz, buna yetkiniz var. Bunu bile biz anlattık size. Bilmiyorsanız dahi bu yetkinizi kullanma şansınız var." dedi.