CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın katıldığı özel bir programda Türk ordusuna 'satılmış' diyerek hakaret etmesinin ardından sosyal medyada CHP'li küstah vekile tepki yağmaya başladı. İlk tepki AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Ardından İletişim Başkanı Fahrettin Altun, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gibi isimlerden tepki yağdı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise, CHP'li vekil hakkında soruşturma başlattı.

CHP YÖNETİMİ SAĞIR, DİLSİZ!

Türk milleti, bayrağı ve vatanı için canını veren Türk ordusuna alenen hakarette bulunan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'la ilgili CHP yönetiminden herhangi bir açıklama gelmezken, bu alçak zihniyete sosyal medyadan tepki yağdı. İşte TSK'ya 'satılmış' diye hakaret eden Başarır'a gelen bazı tepkiler...

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Şuursuz, zehirli bir dil

Çelik, CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Türk ordusuna 'satılmış' demesine ilişkin olarak kendisinin şuursuz ve zehirli bir dil kullandığını söyledi. CHP yöneticilerinin öğretmenlerden askerlere kadar bütün değerlere saygısız bir dille saldırdığını belirten Çelik, böyle bir zihniyete karşı en güçlü şekilde cevap vereceklerini söyledi. Libya, Suriye ve Doğu Akdeniz'deki hak ve güvenliğimiz için savaşan ordu hakkında böylesine düşmanca ve saygısız bir dile geçit vermeyeceklerini aktaran Çelik, siyasi provokasyonlarla Türk ordusunun hedef alınmasına müsaade etmeyeceklerini de söyledi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Ordumuz vesayet odağı değildir

Şerefli Türk ordusuna hakaret edenleri lanetlediğini belirten Altun, Türk ordusunun bir takım kimselerin siyaseti baskılamak amacıyla istedikleri her an göreve çağıracakları birer vesayet odağı olmadıklarını dile getirerek tepki gösterdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: Oyunları itibar görmeyince...

Yalçın, CHP tarafından oynanan oyunlarına bugüne kadar millet nezdinde itibar göremediğini, bu sebeple Türk ordusuna dil uzatıp 'satılmış' dediklerini söyledi. CHP'nin vesayetten pek çok kez hüküm giyen, sabıkalı bir parti olduğunu dile getiren Yalçın, partinin siyasetin bitpazarı konumunda olduğunu söyledi. Yalçın, asıl satılmışların Türk ordusuna dil uzatanlar olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Şiddetle kınıyoruz

CHP'nin geçmişte askeri vesayeti arkasına alıp iktidar olduğunu anımsatan Kalın, bugün millete hizmet eden Türk ordusuna dil uzatanları kınadığını açıkladı.