Özel bir TV programına katılım gösteren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, tank ve palet fabrikasında Katar ile ortaklık kurulmasıyla ilgili skandal bir söyleme imza attı. Katar ve Türkiye arasında imzalanan anlaşma gündeme geldiğinde Türk ordusuna hakaret etme gafletinde bulunan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, partisinin zihniyetinin ne kadar alçak olduğunu bir kez daha gösterdi.

BAŞARIR: TSK SATILMIŞ ORDUDUR

CHP'li Başarır, büyük tepki toplayan skandal bir söylemde bulundu. Programda yaptığı açıklamada, "Öyle bir yerdeyiz ki, Cumhuriyetin tarihinde ilk defa devletin ordusu Katar ülkesine satıldı. 20 milyon dolara satıldığı söylentisi dolaşıyor. 50 milyon dolar bedelle satılmış." deyince Araştırmacısı Hilmi Taşdemir ve Prof. Dr. Yaşar Ali Hacısalihoğlu, Başarır'a haddini bildirdi.

TÜRK ORDUSUNA SATILMIŞ DİYEMEZSİN

Başarır'a sert bir şekilde müdahale eden Hacısalihoğlu ile Taşdemir, "Sen Türk ordusuna 'satılmış' diyemezsin. Ordular satılmaz. Türk milletinin ordusu olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne böyle bir şey nasıl söylersin? Türk ordusu aslanlar gibi..." ifadelerini kullandı. CHP'li vekilin küstah sözleri, iki tartışmacı tarafından bir bir ağzına tıkıldı.