Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile olan mücadele kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) OHAL'in kaldırılmasından bu yana geçen zaman diliminde, bakanlık onayıyla görevine son verilen ve rütbeleri alınan personel sayısı açıklandı.

5 BİN 587 PERSONEL İHRAÇ EDİLDİ

Geçen zaman diliminde bakanlık onayı ile tam 5 bin 587 personel ihraç edilirken, emekli askerlerden 1.512'sinin de rütbeleri geri alınmıştı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki Hudut birlikleri ise son 2 sene içinde 196 FETÖ'cüyü yurtdışına kaçmaya çalıştıkları esnada sınır hattında yakalamıştı.

Güvenilir kaynaklardan gelen bilgilere göre Türk Silahlı Kuvvetleri, hem FETÖ hem de diğer terör örgütlerine karşı olan mücadelesine kararlı bir şekilde devam ediyor. Hem yurtiçinde hem de sınır ötesindeki operasyonlarıyla söz konusu terör örgütlerinin inlerine kadar girmeyi başaran Türk Silahlı Kuvvetleri; FETÖ'ye karşı verilen mücadeleyi de aralıksız şekilde devam ettiriyor.

BAKAN AKAR'IN EMRİYLE ARAŞTIRMA YAPILIYOR

Buna göre Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın verdiği emir doğrultusunda, bakanlığa bağlı olan tüm birlik, komutanlık ve karargahta devam eden incelemeler vasıtasıyla, FETÖ ile bağlantısı olduğu veya olabileceği düşünülen personeller hakkında araştırma yapılıyor.

Önceki uygulamadan gelen sonuçlara göre müşterek şekilde belirlenen kıstaslar, çalışmalardaki tüm yetkili ve ilgili makamlar tarafından büyük bir hassasiyetle kullanılıyor.

TSK'dan şu ana kadar 5 bin 587 personel ihraç edildi. 1512 emekli askerin rütbeleri ise geri alındı. Böylelikle, 15 Temmuz tarihinde gerçekleşen hain darbe girişimi sonrasında TSK ile ilişiği kesilen kişi sayısı toplamda 20 bin 566'ya yükseldi.