Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu Tokat’ta 2019 yılında başlattıkları çalışmalarla tarihi eski Tokat’ı yeniden ayağa kaldırmayı hedeflediklerini söyledi.

Başkan Eyüp Eroğlu “ O güzel Osmanlı sokaklarımızı eski hüviyetine kavuşturmak, bu anlamda da şehrin hem tanınırlığını bilinirliğini artırmak hem de remizlerini ve turizmini canlandırmak noktasında önemli gayretler içerisindeyiz. Bu çalışmalar kapsamında 2019 yılında Halid Sokak’ta restorasyon çalışmalarımızı tamamlayarak Tokat turizmine kazandırmıştık. Yine 2020 yılında Bey Sokağında yaptığımız çalışmalar bu bağlamda bir başka önemli çalışmaydı. Daha sonra 2021 yılından başlayan çalışmalarla yaklaşık 450 metreden oluşan Sulusokak bölgemizdeki Erenler Caddemizdeki çalışmalarımızı bitirerek Tokat turizmine kazandırdık. Yine geçtiğimiz yıl Hacı İbrahim Sokak’ta ihalemizi gerçekleştirerek orada sokak sağlıklaştırma çalışmalarımıza başladık” dedi.

Başkan Eroğlu tarihi Beyhamam Sokak’ta çalışmaların başladığını ifade ederken “Son olarak geçen haftalarda ihalesini gerçekleştirdiğimiz Beyhamam Sokak’ta da restorasyon çalışmalarına başladık. Beyhamam Sokağımızda restorasyon çalışmalarını bu yıl sonuna kadar bitirerek Tokat’ın o tarihi aksında turistlerin ve hemşerilerimizin gezip göreceği, fotoğraf çekinip hatıraları arasına alacağı çok özel bir mekan, bir alan haline getireceğiz” dedi. 

 

Beyhamam Sokak’ta yaptığı incelemeler sırasında sokakta bulunan tarihi binada faaliyet gösteren Olgunlaşma Enstitüsünü ziyaret eden Başkan Eroğlu, enstitüde yapılan el sanatları ürünlerinden çok etkilendiğini dile getirerek “Burada Tokat’ın el sanatlarını, kültürümüzün nadide eserlerini incelikle işleyen çok kıymetli insanlar var. Çok güzel ürünler ortaya çıkarıyorlar. Bu tarihi aksta Beyhamam Sokağında yer almasının, bu güzel ürünlerin burada ortaya çıkarılmasının değerini yaşıyoruz” dedi.

İncelemelerinin ardından Beysokağında açılan tarihi lezzetin sunulduğu boza işletmecisini ziyaret eden Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, tarihi mekânların yöresel ve tarihi lezzetlerle sanatlarla uğrak noktaları haline gelmesinin güçleneceğine dikkat çekti. Başkan Eroğlu “Tokat’ımız tarihi güzellikleri, el sanatları ve yöresel lezzetleri bakımından marka bir şehirdir. Yaptığımız restorasyon çalışmalarının bulunduğu alanda şehrimizin bir turizm markası olması için katkı sağlayan işletmeci ve girişimcilere teşekkür ediyorum” diye konuştu.