Programda konuşan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, ahilik geleneğinin nesilden nesile aktarılan önemli bir kültürel değer olduğunu söyledi. Tokat’ın ahilik kültürünü devam ettiren şehirlerden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Eyüp Eroğlu şunları söyledi: “Tokat’ımız bir esnaf şehri. Aynı zamanda esnaflığı ahilik geleneklerine göre yapan değerli esnaflarımız bugüne kadar Tokat’ımızın yüzünü ak ettiler. Esnafımızdan kaynaklanan kötü bir haber duyulmadı. Kendisine bir adres sorulduğu zaman adresi tarif eden değil, adrese kadar eşlik eden bir yardımseverlik duygusu esnafımızın kültürünü koruduğunu gösteren güzel bir örnektir” dedi.

Tokat’ta yaptıkları çalışmalarda esnafın görüşlerine önem verdiklerini dile getiren Başkan Eroğlu “Esnaflarımızı ziyaret ettiğimizde bizleri candan, samimi olarak karşılıyorlar. Bizler çalışmalarımızı yaparken onların görüşlerini alarak yapıyoruz. ‘Ben yaptım, oldu’ demiyoruz. Eleştirilerini dikkate alıyoruz. Esnaflarımızın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde yaptığımız çalışmalarda bir taraftan şehrimizi güzelleştirirken bir taraftan o bölgede yerel ticaretin güçlenmesi için onların görüşlerine, rehberliğine başvuruyoruz. Esnaflarımızın görüşleriyle yönetime katılması sayesinde birlikte yönetim anlayışını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Kuyumcular Çarşısı, Taşhan Bölgesi, Behzat Deresi kenarında yaptıkları yenileme ve güzelleştirme çalışmaları ile esnafın faydasını gözettiklerini dile getiren Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu yer altı çarşısının da proje aşamasında olduğunu söyledi. Başkan Eroğlu “ Bunların yanında Tokat’ımız çok büyük ve çağı karşılayacak bir sanayi sitesine kavuşuyor. Çalışmaları sürdürüyoruz. Sanayi sitesini yenilemek için girişimde bulunan 26 il içerisinde çalışmanın başladığı ilk il olmanın gururunu yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şehrimizin önünü açacak bu girişimimizde bizlere destek verdiği için teşekkür ediyorum. Yine sayın Anayasa Komisyonu Başkanımız Tokat Milletvekilimiz Sayın Yusuf Beyazıt’a 2016 yılında çıktığımız yeni sanayi sitesi yapma girişimimizde verdikleri destek ve katkılar için teşekkür ediyorum. Bütün bu çalışmalarımızda emeği geçenlere, destek verenlere yürekten teşekkür ediyorum. Yaptığımız ve devam eden projelerimizde olduğu gibi gelecekte yapacağımız çalışmalarımızda da esnaflarımızın görüşlerini almaya devam edeceğiz” dedi.