Tokat’a gelen ziyaretçilerin ve turistlerin Tokat Kalesi’ne nazır bir ortamda yöresel ürünleri tadabileceği, kahvelerini yudumlayarak Tokat hakkında bilgi sahibi olabilecekleri Kafe ve Tokat Geleneksel Gıda ve El Sanatları Satış Merkezi kurulması için çalışmalar başlatıldı.

Tokat Geleneksel Gıda ve El Sanatları Satış Merkezi İle Kafe çalışmalarının yürütüldüğü alanda inceleme yapan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, yeni bir projeyi daha hayata geçirdiklerini belirtti.

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Tokat’ımızın kültür ve turizmine yönelik çalışmalara devam ediyoruz. Tarihi Sulusokak Bölgemizde, 900 Adımda 900 Yıllık tarihi eseri içinde barındıran bölgede Tokat’ımızın yöresel ürünlerinin ve el sanatlarının tanıtıldığı, ikram edildiği, satışının yapıldığı bir yer yoktu. Vakıflar Müdürlüğümüzle yaptığımız görüşmelerle bu tarihi alanda Belediyemiz Şehir Müzesi’nin hemen yanındaki binayı belediyemiz bünyesine tahsis ettik. Bina içerisinde ulusal bir market yer alıyordu. Marketin boşaltılmasını sağlayarak projemiz için çalışmalara başladık.

Yaklaşık 300 Metrekare kapalı alan ve 1700 metrekare açık alan olmak üzer toplam 2 Bin metrekarelik bu güzel alanda “Tokat Geleneksel Gıda ve El Sanatları Satış Merkezi” projemizi hayata geçiriyoruz. Tokat’a gelen turistlerimiz, insanlarımız Tokat Kalesi’ne nazır bir noktada kahvelerini yudumlayabilecek, tarihin kokusunu hissedecekler. Ayrıca yöresel ürünlerimizden de tadabilecekler.

Projemiz tamamlandığında buraya gelen yerli ve yabancı turistler için hem el sanatlarımızın sergileneceği hem de geleneksel gıdalarımızın satışının yapılacağı iş merkezi ile yöresel ürünlerimizin ikram edileceği Kafemizi burada hayata geçireceğiz. Buraya gelen insanlarımız Kafemizde yöresel ürünleri tada bilecekler. Yine hemen yanındaki iş merkezlerinde ise geleneksel gıdalarımız ve el emeği göz nuru ürünlerimiz yer alacak. Bu ürünleri yine bu merkezden satın alabilecekler.

Tokat’ımız kadim bir şehir. İçinde 14 medeniyetin izlerini barındırıyor. Bu nadide şehrimizde turizm ve kültürümüze yönelik her türlü projeye imza atmak için gayret ediyoruz. İnanıyorum ki; Tokat’ımız bir yandan tarım ve hayvancılıkla kalkınırken bir yandan da turizm potansiyeli yüksek bir il olacak. Yeni projemizin bölgemize, şehrimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.