Başkan Eroğlu yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete irtihalinin 84’üncü yıl dönümünde saygı ve özlemle anıyoruz. 10 Kasım, Türk milleti için matem günü olmakla beraber aynı zamanda Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, sahip olduğumuz bu büyük değeri bilerek, ideallerimizi gerçekleştirme konusundaki kararlılığımızı gösterme çabamızı hatırlama günüdür.

Millet olarak bize düşen görev, büyük bedeller ödenerek kurulan ve milletimizin vefa ve minnetini, Dünya uluslarının saygısını kazanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşamak ve yaşatmak; Ülkemizi Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için, birlik ve beraberlik içerisinde var gücümüzle çalışmaktır. Her türlü müdahaleye karşı tam bağımsızlık düsturu ile hareket etmektir. 

Bu düşüncelerle, vefatının 84’ncü yıl dönümünde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakârca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, şükranla anıyorum.”