Tarım Organize Sanayi Bölgesi İle Tokat Bir Tokat Daha Olacak

Belediye Başkanı Eroğlu toplantıda yaptığı konuşmada ilk olarak açılış programında dile getirdiği Tokat için büyük Tarım Organize Sanayi Bölgesi kurulması hedefini yeniden gündeme taşıdı. Başkan Eroğlu Tarım Organize Sanayi Bölgesi hakkında şunları söyledi: “ Tokat’ımızda son yıllarda yapılan çalışmalarla tarımsal üretimde başta meyve olmak üzere önemli artışlar oldu. Bununla birlikte örtü altı tarımın daha fazla güçlenmesi gerekiyor. Birçok projeyi hayata geçirdik. Tokat’ın daha fazla gelişmesi, gelişmesinin hızlanması için projelerimiz arasında bir anda önce gerçekleştirmemiz gereken Tarım Organize Sanayi Bölgesi projesi olduğunu ifade etmek istiyorum. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının bu konuda bize vermiş olduğu ayrıntılı fizibilite raporları vardı. Bir hayalimiz var. Tokat’ta bir Uluslararası Yaş Sebze Meyve Lojistik Merkezi ve yanında ihtisaslaşmış bir tarım gıda konserve alanı çalışmasını hayata geçirmek istiyoruz. Bu bizim şehrimizin dokusuna coğrafi yapısına ve tarımsal potansiyeline uygun olan bir çalışmadır. Eğer bunu başarabilirsek Tokat, bir Tokat daha olur diyoruz. Bu çalışmalarla katma değer üreterek çiftçilerimizin ekonomik kazançlarını yükselterek Tokat’ımızın ekonomik anlamda gelişmesine önemli katkılar sağlamış olacağız. Tarımsal ekonomi bağlamında bu çalışmalarla Tokat’ımızı bütün Türkiye’de adından söz ettirecek sonuçlara kazanımlara kavuşacağına inanıyorum”

Başkan Eroğlu 1 milyon metrekarelik bir alanda kurulacak bir tarımsal organizasyonun içerisinde birçok tesisi barındıracağını dile getirdi. Eroğlu proje içeriğinden bahsederken şunları söyledi: “Bir bölümünde yatırımcılara ayrılan yerde yatırımcıların devlet teşvikleri ile işletmeler kurarak Tarım OSB alanının kurulmasını planlıyoruz. Tokat’ta üretilen ürünlerin büyük bir hal kurularak ülkemizin her yanına gönderilmesi bunun yanında tarımsal ürünlerin işlenerek yurtdışına ihraç edilmesini kurguluyoruz. İhracata uygun ürünleri oluşturmak için laboratuvarların kurulduğu bir bölge. Yine kurutma fabrikalarının yer aldığı bir konseptin de yer aldığı bir bölge. Her türlü bilimsel altyapısı tamamlanmış tesislerle birlikte bir lojistik merkezi de kurularak Tokat’ı çok güzel noktalara taşıyacak bir çalışmayı gerçekleştirmeyi arzuluyoruz. Bu çalışmayı tamamladığımız zaman Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma olacaktır. Bu çalışmanın hızlanması için bütün paydaşlarımızla işbirliği yapıyoruz ve en kısa zamanda hayata geçirmek istiyoruz.”

Tokat’ta Turizm Her Geçen Yıl Daha Fazla İvme Kazanıyor

Başkan Eroğlu açıklamalarında Tokat’ta turizm noktasında bir ivme yakaladıklarını ve bu ivmeyi kesintiye uğramadan daha yukarılara çıkarmak için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Eroğlu “Tokat’ımız Anadolu’nun tam da ortasında tarihi zenginlikleri ile buraya gelen yerli ve yabancı turistleri kendisine hayran bırakan bir şehrimiz. Her ne kadar pandemi sürecinde kesintiye uğrasa da pandemi öncesinde başlayan ivmenin pandemi sonrasında da artarak devam ettiğini görüyoruz. Bizler ‘Geçmişin İhyası Geleceğin İhyası’ ilkesiyle tarihi alanlarda yaptığımız restorasyonlarla tarihi zenginliğimizi bugüne taşıyoruz. Turist sayımız yıllık 250 bin gibi rakamlar400 binli rakamlara doğru ilerledi. Her geçen yıl artan ivmeyle bu rakamları önümüzdeki yıllar içerisinde 600 binli rakamlara doğru çıkarmak istiyoruz. Bizler bunun için belediye olarak çalışmalar yapıyoruz. Ortaya konulan bu hedefler bu projeksiyon Tokat için çok büyük hedefler değildir. Ortak akılla ve bütün paydaşlarımızla ortak hedefler için birlikte bu başarıyı getirebiliriz” dedi.

Sanayi Sitesinin Taşınması Şehrimizin Büyümesine Katkı Sağlayacak

Başkan Eroğlu açıklamalarında sanayi sitesinin tamamlanmasının ardından taşınması ile birlikte şehrin yeni bir alana kavuşacağını dile getirdi. Yeni sanayi sitesinin tamamlanmasının birkaç yıl süreceğini ifade eden Başkan Eroğlu “Sanayimizin taşınmasından sonra o alana yapacağımız çalışmalarla ile ilgili fikirler oluşturuyoruz. Bu bağlamda OKA’nın üniversite öğrencileri arasında yaptığı proje yarışmasında ortaya çıkan fikirleri inceledik. Çok güzel fikirlerin yer aldığını gördük. Hem kalkınma ajansına hem de kıymetli öğrenci kardeşlerime teşekkür ediyor, kendilerini tebrik ediyorum. Şehirlerin büyümesi için sıkışmışlıktan kurtulması gerekiyor. Şehrin büyümesi ile artık şehrin ortasında kalmış olan sanayi sitemizin taşınması bize bu imkânı verecek” dedi.