19 Ekim Muhtarlar Günü’nde muhtarların Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın misafiri olması sebebiyle bir gün gecikmeli olarak bir araya geldiklerini dile getiren Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, muhtarların gününü kutladı. Başkan Eroğlu “Dün Ankara’da yaklaşık 25 bin muhtarımızın katıldığı Cumhurbaşkanımızın misafiri olduğunuz programları bizler de buradan takip ettik. O programlarda da birçok güzellikler oldu. Dönüşünüzle birlikte bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Muhtarlık müessesinin demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu söyleyen Başkan Eroğlu “Bizim kültürümüz içerisinde muhtarlarımızın çok önemli bir yeri vardır. Mahallenin abisidir, mahallelinin dertleri ile ilgilenip sorunlarını çözme noktasında en önemli yardımcısıdır. Vatandaşların kamu kurumları ile arasındaki köprüsüdür. Bizlerin de mahallelerimizin ihtiyaçları gidermemiz noktasında, eksiklikleri tamamlamamız noktasında çok değerli bir köprümüzdür. Bizler sizler gibi değerli muhtarlarımızla birlikte çalıştığımız için kendimizi şanslı hissediyoruz. Bizler hep birlikte bir taraftan rızıklarımız için çalışırken daha temelde Tokat’ımıza, ülkemize, insanlarımıza nasıl faydalı oluruz bunun derdinde olan insanlarız” dedi.

 

Konuşmasında pandemi sonrasında Dünya’da yaşanan Rusya-Ukrayna Savaşı, tahıl ve enerji kriz sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uluslararası diplomaside uzlaştırıcı rol üstlenmesiyle Türkiye’nin bölgede önemli bir merkez haline geldiğine dikkat çeken Başkan Eroğlu “Gelecek Türkiye’nin olacak. Birçok Batı ülkesinde siyasi krizler yaşanırken ülkemiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde son yıllarda gösterdiği gelişmelerle her alanda öne çıkıyor. Ülkemizin kazandığı ivmeye bizler de Tokat’ımızda eşzamanlı olarak projeler üreterek, hayata geçirerek uyum sağlıyor, Tokat’ımızı geliştirmeye gayret ediyoruz. Bunu yaparken geçmişimizden, kültürümüzden aldığımız değerlerin önemini biliyor, ona göre hareket ediyoruz. Biz yine siz muhtarlarımız, komşularımız, bütün hemşerilerimizle birlikte kültürümüzü koruyarak ve gelişime açık olarak Tokat’ımızı her geçen gün geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Program muhtarlarla karşılıklı görüş alışverişinin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.