Unutulmaya yüz tutan oyunların sergilendiği, yetimler ve ihtiyaç sahipleri yararına satışlar yapılan kermesin açılışında konuşan Başkan Eroğlu “ Kızılay 154 yıllık bir çınar, ülkemizin önemli değerlerinden biri ve çok değerli çalışmalar yapan bir kurum olarak Tokat’ımızda da önemli çalışmalar yapıyor. Yaptıkları yürekten çalışmalarla insanlarımıza faydalı olan bütün Kızılay mensuplarına ve özellikle Tokat’taki Kızılay çalışanlarına gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

İhtiyaç sahibi insanların ihtiyaçlarının karşılanmasının önemine değinen Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Peygamber Efendimizin sahabilerle yaptığı bir sohbeti hatırlattı. Başkan Eroğlu “Peygamber Efendimiz (SAV) bir sohbetlerinde şöyle ifade ediyor. Ahirette bir manzarayı anlatıyor. Cenabı Allah kullarına ey kulum ben açtım, beni doyurmadın. Ben susadım, bana su vermedin. Ben hastalandım, beni ziyaret etmedin. Cenabı Hakkın bu nidasına kullar: Sen bizim Rabbimizsin, sen nasıl hasta olursun, nasıl acıkırsın, nasıl susarsın diye cevap verince eğer bir hastayı ziyaret edip şifa dileğinde bulunsaydın beni ziyaret etmiş olurdun. Aç bir kulumu doyurmuş olsaydın, beni doyurmuş olurdun. Susamış bir kuluma su verseydin, bana su vermiş olurdun. Peygamber efendimiz bu sohbeti ile bize çok güzel bir mesaj veriyor. İyilik, yardımlaşma duygusu hem bizim dinimizde var, hem geleneğimizde var. Millet olarak yardımlaşma duygusu kalbimizde var” dedi.

Yardımlaşma ve vakıf kültürümüzün ecdadımızdan bu yana devam ettiğini ifade Başkan Eroğlu konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “ Biz daima insanlığın yardıma koşan bir millet olarak bu günlere kadar gelmişiz. Her türlü zorluğa karşı birbirimize omuz vererek zorlukları birlikte aşan bir milletiz. Bu yardımlaşma duygusu ile milletimizin sırtı hiç yere gelmiyor, gelmeyecek. Bu çerçevede Kızılay’ımıza yaptıkları çalışmalar için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizler de bütün kurumlarımızla bu çalışmalara destek olmalıyız. Biz Tokat Belediyesi olarak Kızılay ile yaptığımız ortak çalışmalarla desteğimizi gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra da bu desteklerimize her zaman devam etmeye hazırız” dedi.

Başkan Eroğlu konuşmasını yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin ihtiyacı karşılamak için düzenlenen kermeste emeği geçenlere teşekkür ederek noktaladı.