Sabiha Gökçen Havalimanı’nın 2001 yılında hizmete girmesinin ardından sadece İstanbul’un değil, tüm bölgenin uçuş merkezi hâline geldiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Havalimanımız 2021 yılında iç ve dış hatlarda yaklaşık 181 bin uçuş trafiğiyle 25 milyon yolcuyu ağırladı. 2022 yılında bu sayı 31 milyon yolcuya ulaştı” şeklinde konuştu.

85 milyondan fazla yolcuyu ağırlayacak kapasiteye erişecek

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın, İstanbul Havalimanı ve Antalya Havalimanı’ndan sonra yolcu trafiğinin en çok olduğu 3. havalimanı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı yeni pistin de devreye girmesiyle yıllık 85 milyondan fazla yolcuyu ağırlayacak kapasiteye erişecektir.”

"Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin diyorum"

Terörle yol yürüyenlere terör örgütlerini maşa olarak kullananlara iradesini Kandil'deki alçaklara teslim edenlere kapı kulu olanlara meydanı asla bırakmayacağız. Teröriste terörist dememek için 40 takla atan siyasi bukalemunların maskelerini indirmekte kararlıyız. Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin diyorum. Vatanımızın bekası, devletin bütünlüğü için can veren kahraman askerlerimizi rahmetle yad ediyorum. Yaralı askerlere mevladan şifalar diliyorum. Kahramanca görev yapan tüm Mehmetçiklerimize şükranlarımı sunuyorum.