PKK'lı Terörist İsmail Sürgeç'in ailesinin evine taziye ziyaretinde bulunan HDP'li vekil ve 2 parti yöneticisi için düğmeye basıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, konuya ilişkin soruşturma başlattı.

TERÖRİST EVİNE TAZİYEYE GİTMİŞLERDİ!

HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü ve HDP Tunceli İl Başkanlığı yöneticilerinden İbrahim Kasun ve Nurşat Yeşil, birlikte terörist İsmail Sürgeç'in evine taziye ziyaretine gitmişlerdi. Söz konusu ziyaret büyük tepki toplamıştı. 

Fotoğraf: Sabah Gazetesi

TUNCELİ SÖZDE SAHA SORUMLUSU SÜRGEÇ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

PKK terör örgütü mensubu, "Terörden Arananlar Listesi" içinde adı kırmızı kategoride yer alan, Tunceli'nin sözde saha sorumlusu terörist İsmail Sürgeç, güvenlik güçleri tarafından Tunceli'de etkisiz hale getirilmişti. 10 Kasım 2020 tarihinde güvenlik güçleri tarafından Tunceli ilinin Ahpanos Vadisi'nde gerçeleşen operasyon kapsamında öldürülen, kod adı "Yılmaz" olan terörist İsmail Sürgeç'in ailesini ziyarete giden HDP'lilerin görüntüleri çok büyük tepki çekti.

HDP'liler hakkında soruşturma başlatıldı

HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü ve HDP Tunceli İl Başkanlığı yöneticilerinden İbrahim Kasun ve Nurşat Yeşil hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak" suçu kapsamında soruşturma açıldığı öğrenildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açtığı soruşturma, Önlü'nün milletvekilliği sebebiyle unceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.

Necmettin Yılmaz'ın katilinin ailesine taziye ziyaretinde bulundular

Terörist İsmail Sürgeç, 24 yaşındaki öğretmen Necmettin Yılmaz'ın kaçırılıp vahşice öldürüldüğü saldırıya talimat vermişti. Ayrıca Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 7 kahraman askerimizin şehit edildiği saldırıda da yer alan terörist, 10 Kasım 2020 tarihinde öldürülmüştü.