Güvenlik güçleri, Irak'ın kuzeyinde bulunan Metina bölgesinde, gözetleme ve keşif vasıtalarıyla tespiti sağlanan ve saldırıya hazırlandıkları belirlenen 3 terör örgütü mensubu teröristi, düzenlenen hava harekatı vasıtasıyla etkisiz hale getirdi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), son terörist de ortadan kaldırılıncaya kadar operasyonların sürdürüleceğini duyurdu.

SIĞINAKLAR YERLE BİR EDİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kaplan Operasyonu çerçevesinde terör örgütü PKK'ya ait olan pek çok silah ve patlayıcı ile birlikte mühimmat da ele geçirildiğini duyurdu. Bakanlıktan gelen yazılı açıklamaya göre, Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik olarak düzenlenen ve planlandığı gibi başarılı bir şekilde sürdürülen Pençe-Kaplan Operasyonu'nda teröristlere ait inlere girildiği belirtildi.

Teröristlerin sığınaklarında keskin nişancı silahı, havan, 3 adet AK-47 piyade tüfeği, 3 el yapımı patlayıcı, 3 el bombası ve bunlarla beraber pek çok mühimmat, ekipman ve teçhizat ele geçirildiği duyuruldu.

DİYARBAKIR'DA 648 KİLO ESRAR BULUNDU

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, PKK terör örgütüne Diyarbakır'da düzenlenen operasyon çerçevesinde Menfez içinde 648 kilo esrar buldu. Uyuşturucu maddelelerle birlikte bunların gizlenmesinden sorumlu olanları bulmak için ekiplerin gerçekleştirdiği  ıldırım-7 operasyonu çerçevesinde, Lice ilçesinin Hedik Mahallesi kırsalında gerçekleşen narko terörizm ile mücadele operasyonu başarıyla tamamlandı.