Habertürk gazetesi yazarı Kübra Par, bugün yayımladığı yazısında; T24 yazarlarından Murat Sabuncu ile bir mülakat yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisinin, çocuklarının ve eşinin telefonlarının dinlendiğini ve ailesinin bu sebepten ötürü tedirgin hissettiğini söylediğini hatırlatarak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya bir soru yöneltti.

Soylu, Kılıçdaroğlu'nun telefonlarının dinlenmesine yönelik yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığına ilişkin olarak, "Böyle bir şüpheniz varsa savcılığa gidin, medya organlarına değil. Bu açıklamanın gerçekle hiçbir ilgisi yoktur, güvenlik güçlerimiz ve devletimizle ortaya koyulan mücadeleye atılmış bir iftiradır." ifadelerini kullanmıştı.

YOLDAN GEÇENLERE SORSAK 'DİNLENİYORDUR' DER

Kübra Par, Soylu'nun; "İstihbarat birimlerinin yılda en az dört kere denetlenmesine" ve telefon dinlenmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığına ilişkin açıklamasına karşılık, "Umarım öyledir ancak şimdi gidip sokaktan 100 kişi çevirsek, 'CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun telefonu sizce dinleniyor mudur?' sorusunu sorsak, 'Tabii dinleniyordur' diye yanıt verirler." dedi.

TELEFONLARININ DİNLENDİĞİNİ DÜŞÜNÜRLER

Par, yazının devamında, "Üstüne vatandaşlara 'Peki sizce sizin telefonunuzu da dinliyorlar mıdır?' sorusunu yöneltsek kalıbımı basarım ki en az yarısı buna 'Evet' şeklinde yanıt verir. Yani Bakan Soylu, görevi gereğince 'Gerçek dışı' diye konuşsa da haksız veya haklı çoğu kişiyi Kemal Kılıçdaroğlu'nun telefonunun dinlenmediğine inandıramaz." ifadelerine yer verdi.

HUKUKUN İZİN VERMEDİĞİ KİMSE DİNLENEMEZ, AĞIR SUÇTUR

Bu yazıya Soylu'dan cevap gecikmedi. Soylu, "Kübra Hanım, yazık, sizin adınıza üzüldüm. Hukukun müsaade etmediği kimse dinlenemez, bu ağır bir suçtur. Batı'nın aparatlarının, devletimize itibar kaybettirmek için, halkın korku ve endişelerinden faydalanmaya ilişkin yaptığı kurguya teslim olmuşsunuz. Batı'ya hayran olup kendi devletine kem gözle bakmak... Ben kendimi ortaya koyarım, peki ya iftiranın sahipleri? Ana muhalefetin genel başkanının dinlenmesi devlet sapıklığı, bunun iddiası ise korkunç bir iftira." ifadelerini kullandı.