Kadına şiddetle ilgili geçtiğimiz gün tepkisini sert bir şekilde ortaya koyan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün de amirlere seslendi. Kadınını kadına şiddetle ilgili önemli mesajlar veren Süleyman Soylu, idari amirlere hitap ederek kadına şiddete müdahale hakkında, "Size gecikmeyin demek bile doğru değil, acele edin." ifadelerini kullandı.

KADINA ŞİDDETLE İLGİLİ NET MESAJ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ülkemizdeki kadın cinayetlerine yönelik çok sert tepki göstererek bugün idari amirlere de seslendi. Kolluk birimlerine ve mülki idare amirlerine kadına şiddet olayları hususunda karar vermekten çekinmemeleri ve gecikmemeleri hususunda uyarıda bulundu.

Sonrasında bir "Eyvah!" demenin yeterli olmayacağını belirten Soylu, "Bu konuda çok hassas davranın, davranın ki şiddet gören bir kadın sizlerin yanından asla tedbirsiz bir şekilde dışarı çıkmasın, 'polise gittim ama hiçbir şey yapmadılar' ifadelerini kullanmasın." dedi.

ERKEKLERE MESAJ: KADINLARI DÖVEREK NEYİ TATMİN EDİYORSUNUZ?

Geçtiğimiz gün Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Değerlendirme Toplantısı'na katılan Süleyman Soylu, kadınlara şiddet uygulayan erkeklere çok sert çıkmıştı. Soylu, "Siz fiziken kadınlardan daha güçlü olabilirsiniz ama kendinize gelin artık. Kadınları döverek neyi tatmin ediyor, hangi duyguyu yüceltiyorsunuz? Ayıptır." ifadelerini kullanmıştı.