İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Değerlendirme Toplantısı'na katılım gösterdi. Toplantı, Polis Akademisi Anıttepe yerleşkesinde gerçekleştirildi. Burada kadına şiddetle ilgili önemli mesajlar veren Soylu, erkeklere seslenerek, "Siz fiziken daha güçlü olabilirsiniz ama kendinize gelin. Kadınları döverek neyi tatmin ediyorsunuz, neyi yüceltiyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

"SİZ NEYİ TATMİN EDİYOR, HANGİ DUYGUYU YÜCELTİYORSUNUZ?"

Bakan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

Artık kendinize gelin. Fiziki olarak kadınlardan daha güçlü olabilirsiniz. Böyle bir ayıp olamaz. Siz neyi tahmin ediyorsunuz, hangi duyguyu yüceltiyorsunuz? Neyi ortaya koyuyor, beyi sağlıyorsunu? Bu ayıptır. İşin kanuni olarak boyutları farklıdır ancak Türk toplumunda çocukluktan beri annelerimizin söylediği bir söz vardır: Ayıptır, bunu bir daha yapma.

BU YIL 234 KADIN CİNAYETİ İŞLENDİ

Soylu, kadına şiddet ile ilgili rakamları yıl bazında duyurdu. Buna göre Türkiye'de 2016 yılında 304 kadın, 2019 yılında 336 kadın, 2020 yılında ise Kasım ayından itibaren 234 kadın, hastalıklı erkekler tarafından öldürüldü.

Bakan Soylu, bu rakamların geçen yılın ilk ayına oranla yüzde 24 oranında azaldığını söyledi, ancak bunun rahatlatıcı olmadığını dile getirerek, "Bir tane kadının öldürülmesi bile bizim için çok fazla." ifadelerini kullandı.

BİZ RAKAMLARI NE İÇİN SAKLAYALIM?

Soylu, bir takım gazetelerin bu cinayetleri sanki onlar işliyormuş gibi bir algıyla manşetler attıklarını ifade etti. Bu tarz gazetelerin, hükümeti kadın cinayetleriyle ilgili yanlış rakamlar vermekle suçladığı ifade edildi.

Bir kadın daha zarar görmesin diye çırpındıklarını, bakanlıkların bu konu ile ilgili seferberlik ilan ettiğini belirten Bakan Soylu, herkesin üzerine düşen görevi yaptığını ifade eden Soylu, "Böyle bir şeyi nasıl olabilir diyerek neredeyse kıyamet koparıyoruz, ancak ne yazık ki bazı ideoloji esirleri ve bir grup siyasetçi yanlış rakamlarla algı oluşturmaya çalışıyor.  Peki soruyorum: Bütün bu cinayetleri biz işliyormuşuz gibi davrananlar bu konuda ne yapıyor? Sadece suçlayarak siyasal şiddet uygulamak dışında acaba ne yapıyorlar?" dedi.