Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile Muhtarlar Derneği Başkanı Timur İzmir ile birlikte Değirmençayırı Mahallesi’nde bölge muhtarları ile iftar programında bir araya geldi.

Ağaçdere, Çengilli, Değirmençayırı, Hacıllı, Hasanlı, Karabeyli, Osmanköy, Sortullu, Teke, Yaka, Yaylalı, Yazımanayır mahalle muhtarları, belediye başkan danışmanları, başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin de katılımıyla iftar öncesi gerçekleşen toplantıda bu bölgede geride kalan 4 yıl süresince yapılan çalışmalar ve yapılacak olan projeler değerlendirildi.

MUHTARLARDAN BELEDİYE ÇALIŞMALARINA ÖVGÜ…

İlçe genelinde görev yapan muhtarların katılımıyla gerçekleşen bilgilendirme toplantısında Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, dört yılda hayata geçirilen hizmet, proje ve gelecek hedeflerini anlatırken, seçim zamanı vermiş olduğu sözlerin yerine getirilmesinden dolayı muhtarlardan büyük övgü aldı.

ŞİLE BELEDİYESİ ÖZ KAYNAKLARIYLA MAHALLE MAHALLE HİZMET ETMEKTEDİR

Küresel pandemi dolayısıyla ekonomik zorlukların arttığına, yapılan ve yapılacak olan projeler ile ilgili de kolay yol alınamadığına değinen Başkan İlhan Ocaklı; “Bizim bir sevdamız var, adı Şile! Biz bu ilçeye gönül verdik, baş koyduk. Seçim zamanı her birinize ayrı ayrı söyledim: “Biz bu ilçeyi birlikte yöneteceğiz, şeffaf olacağız.” diye. Küresel salgın bizlerin fazlasıyla yoğun bir mesai yapmamıza sebep oldu. Dünyada yaşanan bir ekonomik kriz var ki çok şükür biz buna rağmen, azalan bir bütçe oluşturmadık, kasasında para biriken ve projeleri kendi öz kaynaklarıyla tamamlayan bir belediyecilik anlayışı gösterdik. Şile ve Ankara arasında mekik dokuyarak, Şile için ve ayrı ayrı her bir mahallemiz için hizmet üretmek için mesai harcadık. Biz bunu birlikte yaptık. Allah devletimize zeval vermesin.’’ dedi.

“YARDIM KAMPANYAMIZA DESTEKLERİ İÇİN MUHTARLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM!”

Toplantıda deprem nedeniyle yapılan yardımlara ilişkin de bilgi veren başkan İlhan Ocaklı; “6 Şubat tarihli Kahramanmaraş ve Hatay merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, bölgeye gönderilmek üzere yardım kampanyası başlattık. Şile Belediyesi; Malatya, Battalgazi ve Hatay, Antakya ilçelerine yardım tırlarını gönderdik. Ayrıca Hatay, Antakya ilçesinde depremin 2. Günü itibariyle kurduğumuz Aşevinde sıcak yemek dağıtımına başladık. Bugün ekiplerimiz dönüşümlü olarak Hatay’da yaraları sarmaya devam ediyor. Muhtarlarımızın da destekleriyle, tüm Şile, evlatlarıyla, analarıyla 7’ den 70’ e afet bölgelerimiz için seferber oldu. Emeği geçen, katkıda bulunan tüm hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetlerden korusun inşallah” dedi.

Yoğun bir gündemle devam eden toplantıda soru-cevap ve karşılıklı istişareler doğrultusunda muhtarların ilettiği talepler alınarak ilgili birimlere aktarıldı.

BAŞKAN’DAN MAHALLELERE MÜJDE

Mahalle ziyaretlerine devam edeceğini ifade eden Başkan Ocaklı; “Mahallelerimize gelerek sizlerle bir araya geleceğiz, ihtiyaçlarınızı tespit edeceğiz, mahallelerimize imza atacak çalışmaları hep birlikte planlayacağız. Yerinde hizmet anlayışıyla sizlerin taleplerini yerine getirmek için Şile Belediyesi olarak çalışmaya devam edeceğiz. Buradan da mahallelerimize müjdemi vermek istiyorum. Şehir merkezlerimizde uyguladığımız aydınlatma projelerimizi köylerimizde de uygulayacağız. Sizlerin istekleri bizler için emirdir. Şilemizi güzelleştirmeye birlikte devam edeceğiz” dedi.