Meteoroloji'den alınan bilgiye göre, yurdun batı kesimlerinde hızını kesen rüzgarla birlikte sıcaklıklar artıyor. Marmara Bölgesi'ndeki rüzgar sıcak esiyor. Ege'de Bodrum ve Kuşadası'nda rüzgar kuvvetli olsa da sıcak çarpması tehlikesi bulunuyor. Akdeniz'de ise kuru esen rüzgarlar orman yangını tehlikesini artırıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Tokat’ın kuzeyi ile Van’ın doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Marmara ve Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarında mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın, Marmara’nın güneybatısı, Kıyı Ege, Akdeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

UZMAN İSİMDEN SICAKLIK UYARISI GELDİ

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen; sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, sıcaklıkların bugün artacağını belirtti. İstanbul'da 33 derece, İzmir ve Antalya'da 40 derece olacağını belirten Prof. Dr. Şen, nemin düşmeye başladığını söyledi. Şen yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

"Bugünün (pazar) dünden farkı Marmara Ege Akdeniz bölgelerinde sıcaklığın ortalamanın üstüne çıkması. Bazı yetlerde 4-5 C üzerinde. Ege ve Akdeniz de nem de düşmeye başladı. Orman yangını açısından risk artıyor. İstanbul 33 İzmir 40 Antalya 40 C ye ulaşıyor."