Törendeki konuşmasında Mavi Vatan’ın güvenliğini temin için birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Projelerimizde yüzde 80’e varan yerlilik oranına ulaştık. Gemilerin sadece inşasını, sadece kaba işçiliğini yapmakla kalmıyoruz. İnşa edilen tüm gemilerde ihtiyaç duyulan sensör, faydalı yük, silah ve mühimmatları da yerli ve millî olarak üretebiliyoruz” dedi.

“BÖLGEMİZDE BARIŞ VE HUZUR İKLİMİNİN HÂKİM OLMASI İÇİN  GAYRET SARF EDİYORUZ”

Günümüzde savunma alanında güçlü ve bağımsız olamayan milletlerin, istikballerine güvenle bakabilmelerinin mümkün olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin içinde bulunduğu bölge dünyadaki çatışmaların, siyasi krizlerin ve çekişmelerin en yoğun yaşandığı coğrafyadır. Rusya-Ukrayna Savaşı’ndan Gazze’deki katliamlara, Suriye’deki zulümden Libya’daki krize kadar insanlığın gündemini meşgul eden her hadise hemen yanı başımızda vuku buluyor” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin, tüm bu gerilimlerin ve krizlerin ortasında, ayaklarına yıllardır takılan çelmelere rağmen, istikrar abidesi olarak adından söz ettirdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sadece istikrar ve iç barışımızı korumakla kalmıyoruz. Aynı zamanda çatışmaların sona erdirilmesi, bölgemizde barış ve huzur ikliminin hâkim olması için de gayret sarf ediyoruz” dedi.