1-Daha fazla vitamin almanıza yardımcı olur 

Ana öğünler dışında sağlıklı atıştırmalık tüketmek, günlük beslenmenize daha fazla yiyecek eklemenize yardımcı olur. Günde sadece 3 öğün yemek yiyerek ihtiyacınız olan tüm vitaminleri almanız oldukça zordur. Bu yüzden gün içinde sağlıklı atıştırmalık olarak meyve ve sebze yemeniz sıklıkla tavsiye edilir.

3 ana öğün dışında besin tüketmemek, temel vitaminleri kaçırmanıza neden olur. Bu da vücudunuzda farklı semptomlarla kendini gösterebilir. Örneğin; daha kırılgan tırnak ve saç dökülmesi ortaya çıkar.

2-Aşırı yemenizin önüne geçer 

Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği herkes için yeterli olmayabilir. Hafif atıştırmalıklar, kendinizi enerji dolu hissetmenize yardımcı olurken, aynı zamanda aşırıya kaçmanızı da engeller. İsveç (fika), Japonya (Sanji no oyatsu) ve diğer ülkeler bunu sıklıkla uygular.

3-Beyin gücünüzü artırır 

Beyin, özellikle zor zamanlarda ya da zorlandığınız durumlarda yakıt olarak glikozu kullanır. Kan şekeriniz düştüğünde zihinsel yetenekleriniz önemli ölçüde azalır. Bu yüzden atıştırmalık olarak çikolata veya ceviz gibi yiyecekleri tüketerek zihinsel odaklanmanızı geliştirebilirsiniz.

4-Stresinizi azaltır

Kendinizi stresli veya depresyonda hissettiğinizde, vücudunuz kortizol salgılar. Uzmanlara göre bu durum kan şekeri seviyelerini düşürebilir. Bu yüzden sinirli veya kötü hissettiğinizde, sağlıklı bir atıştırmalık yiyerek serotonin seviyenizi yükseltin.

5-Öğle sonrası uyuklamanızı engeller 

Öğleden sonra vücutta görülen enerji düşüklüğü, sirkadiyen düzeniyle ilgili bir durumdur. Sirkadiyen ritim, beyin hücreleri ile birlikte 24 saat boyunca birbiri ile uyumlu olarak hareket eder ve vücudun düzenli bir ritimle çalışmasını sağlar. Eğer yetersiz beslenirseniz bu ritim bozulur ve öğleden sonra vücut enerjiniz düşüp, uykunuz gelebilir.

Ancak meyve ve sebzeleri atıştırarak bu çöküşün önüne geçebilirsiniz. Ayrıca kuru meyve ve tuzsuz fıstık da iştahınızı yenmenize yardımcı olur.

6-Sosyal bağlarınızı geliştirir 

Oxford Üniversitesinde yapılan bir araştırma, birlikte yemek yemenin mutluluğu artırdığını ve ilişkileri geliştirdiğini buldu. Yani atıştırmalıklarınızı başkalarıyla paylaşmak daha kolay sosyal bağ kurmanıza yardımcı olabilir. Kendinize değer verildiğini ve önemsendiğinizi hissettirir.

7-Sağlıklı bir gece uykusuna yardımcı olur 

Yatmadan önce bir şeyler yemek tam anlamıyla sağlıksız değildir. En önemli şey ne yediğinizdir. Örneğin badem, melatonin içerdiğinden uyku kalitenizi artırır. Kalsiyum açısından zengin besinler uyku bozukluklarını önler.