Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Netflix hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamasında, Netflix şirketinin İstanbul'da bir ofis açma kararını oldukça yerinde bulduğunu belirtti.

Netflix'in İstanbul'da bir ofis açma düşüncesini yerinde bulduğunu açıklayan Uslu, "Lisanslarını alan veya neredeyse almak üzere olan uluslarası diğer paydaşların da (Spotify, Mubi, Deezer, Amazon Prime Video) daha güçlü bir işbirliğinin gerçekleşmesi adına Türkiye'de bir ofis açmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

YABANCI KURULUŞLARLA ÖNEMLİ YOLLAR KATEDİLDİ

RTÜK Başkan Yardımcısı Uslu, sosyal medya sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamasında, 1 Ağustos tarihinde yürürlüğe giren 'Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmeliğ' itibarıyla yabancı ve yerli kuruluşlarla önemli mesafeler katedildiğini belirtti.

YAYINCILIK DÜNYASINA BÜYÜK KATKI SUNACAK

RTÜK Başkan Yardımcısı Uslu'nun açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bu karar, Netflix'in Türkiye'ye duyduğu güveni gösterir. Eminim ki bu karar hem ülkenin ekonomisine hem de yayıncılık dünyasına çok büyük katkı sağlayacak. Dünyada dizi ve film ihracatında ikinci sırada yer bulan Türkiye için küresel ve yerel büyük bir rekabetin teşvik edici bir unsuru haline gelecektir. Türkiye, dünyada eşi benzeri görülmeyen bir coğrafya ve kültüre ev sahipliği yapmaktadır. Bu da, zengin ve özgün hikayeleri ile yayıncılar için oldukça büyük bir kaynak. Ülkenin değerleri ile uyumlu ve hassasiyetlerimizi kendilerinin ön planı haline getiren yapımların önemli olduğunu tekrar hatırlatmak istiyorum. Üst Kurulu'muzdan lisanslarını alan veya neredeyse almak üzere olan uluslarası diğer paydaşların da (Spotify, Mubi, Deezer, Amazon Prime Video) daha güçlü bir işbirliğinin gerçekleşmesi adına Türkiye'de bir ofis açmaya davet ediyorum."