Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un islam karşıtı açıklamalarının ardından Fransız futbolcu Paul Pogba'nın milli takımı bıraktığına ilişkin haberler türemişti. Milli Fransız futbolcu Paul Labile Pogba, sosyal medya platformu Instagram üzerinden 42 milyon takipçisine seslenerek bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyerek iddiaları yalanladı. 

INSTAGRAM HESABINDAN İDDİALARI YALANLADI

The Sun Gazetesi'nin resmi internet sitesinde yayınlanan haberin ekran görüntüsünü alarak Instagram hesabından paylaşım yapan Fransa Milli Takımı futbolcusu Paul Pogba, "The Sun Gazetesi yine aynı şeyi yaptı. Daha önce hiç söylemediğim ya da düşünmediğim, yüzde yüz yalan haberleri yayınladı. Bu 'medya' kaynaklarının, Fransa Milli Takımını ve benim dini inancımı dahil ederek yaptığı sahte manşetli haberler yüzünden oldukça şaşkın ve öfkeliyim. Terör ve zalimliğin tüm formlarına karşıyım. Ancak bazı basın mensupları haberlerini yazarken sorumlu davranmıyor, haberleri onaylamadan yazarak basın özgürlüklerine zarar veriyor ve insanların ve benim hayatımı nasıl etkileyeceğini düşünmeden dedikodu zinciri oluşturuyorlar." ifadelerini kullandı.

Paul Pogba isyan etti: Utanın kendinizden!

Yüzde yüz oranla sahte haber olarak betimlediği haberin paylaşımcıları hakkında yasal işlemleri başlatacağını söyleyen Paul Pogba, The Sun Gazetesi'ne seslenerek okullarda aldıkları eğitimi hatırlattı. Bu eğitimlerin, hiçbir şeyden emin olmadan haber yapmamak gerektiğini de öğrettiğinin altını çizen Pogba, "Ama görünüşe göre siz bunu yine yaptınız, hem de çok ciddi bir konuda. Utanın kendinizden!" dedi.