Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Çorum’da Arifegazili İlkokulu'nda ilk doz koronavirüs aşısını oldu.

Selçuk, yüz yüze eğitim öncesi öğretmenler için aşı sürecinin şubatın son haftasında başlayacağını duyurmuştu.

Selçuk, "Sağlık Bakanlığı bu konuyla ilgili planlamayı yapıyor. Biz kendilerine 1 milyon 259 okul çalışanımızın listesini geçtiğimiz hafta iletmiştik. Tüm vatandaşlarımız gibi e-nabız ya da 2023'e kısa mesaj göndererek kendilerine nasıl sıra geldiği konusunda bilgi alabilirler daha sonra da kendi istedikleri şekilde randevu sistemi oluşuyor ve o randevuya bağlı olarak aşıların ilk dozunu yaptırabilecekler. İkinci doz için de aynı şekilde uygulama söz konusu olacak" dedi.

Bakan Selçuk, "Dünyada aşılama yeni başlıyor, birçok ülke okulunu açmaya yeni başladı ama hiçbir ülkede öğretmenlerin aşılandığı bir durum söz konusu değil" dedi.

Öğretmenlere ilk doz aşı uygulaması bugün Çorum'da Arifegazili İlkokulu'nda başladı.

Bakan Ziya Selçuk da öğretmenlerle birlikte ilk aşısını yaptırdı. Yüz yüze eğitime giren öğretmenler aşılama listesinde öncelikli gruplar arasındaydı.
 
 Aşılar öncelikli 15 Şubat'ta açılan köy okullarında görev yapan öğretmenlere yapılıyor.

Yüz yüze eğitime başlayan diğer öğretmenlerin de aşıları bu ay yapılmaya devam edecek.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında okulların 1 Mart günü yüz yüze eğitime geçmesi nedeniyle öğretmenler için aşılama süreci başlıyor. Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon 249 bin öğretmen ve eğitim çalışanları için aşılama programı başlamış olacak.

Yüz yüze eğitime giren öğretmenler öncelikli olmak üzere listelerin Sağlık Bakanlığı'na iletildiği, bu listelerin randevu sistemine işlenmeye başladığı belirtilmişti.