Sosyal medya düzenlemesine göre Türkiye'de milyonlarca kullanıcıya sahip olan sosyal medya platformlarına ofis açma zorunluluğu getirilmişti. Gelen bilgilere göre çevrimiçi dizi ve film platformu Netflix, düzenleme kapasamında İstanbul'da ofis açmaya hazırlanıyor.

FİLM TURİZMİNİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAK

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Netflix gibi global bir şirketin Türkiye'de ofis açma kararını büyük bir memnuniyetle karşıladığını belirterek, "Türkiye'de üretilen film ve dizilerin 190 dünya ülkesinde izlenebilmesine imkan sunulması, sektörümüzü uluslararası alanlarda çok daha görünür bir hale getirecektir. Bu durum, film turizminin de geliştirilmesine katkı sağlayacaktır." değerlendirmesini yaptı.

'TÜRKİYE'DE OFİS AÇMAK BİZİ GURURLANDIRIYOR

Netflix'in Kurucusu ve eş CEO'su Reed Hastings, Türkiye'de ofis açmanın oldukça gurur verici olduğunu dile getirerek, "Türkiye oldukça zengin kültüre sahip ve köklü hikaye anlatma geleneği sayesinde bizler için değeri çok yüksek bir ülke. Bu sebeple, muazzam bir şehir konumundaki İstanbul'da bir ofis açacak olmamız bizi çok gururlandırıyor." dedi.

NETFLİX İSTANBUL'DAKİ OFİSİ NE ZAMAN AÇACAK?

Netflix'in, Netflix Türkiye ekibine ev sahipliği yapacak olan ofis, 2021 yılında açılacak. Yılın ikinci yarısında açılacağı belirtilen ofis, beraberinde istihdam seçeneklerini de getirmiş olacak.