27 Eylül 2020'de Ermenistan'ın saldırısıyla başlayan Dağlık Karabağ krizinde Azerbaycan mutlu sona ulaştı ve geçtiğimiz gece imzalanan anlaşmayla resmen Karabağ'ı geri almış oldu. Ermenistan bozguna uğratıldı, Başbakan Nikol Paşinyan ise teslim olmaktan başka çaresi olmadığını açıklayarak geri çekildiklerini duyurdu. Azerbaycan halkı ellerinde bayraklarla sokaklara döküldü, 30 yıl sonra topraklarına kavuşmanın sevincini yaşadı.

AKAR: AZERBAYCAN'IN ZAFERİNİ KUTLUYORUZ

Azerbaycan ordusunun mücadelesi, halkın desteğiyle gelen zaferin ardından kardeş ülkeye Türkiye'den de kutlama mesajları yağdı. Kutlama yapanlardan biri de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dı.

Bakan Akar, Azerbaycan'ın zaferi için bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında, Azerbaycan'ın haklı mücadelesini alnının akı ile sona erdirdiğini belirten Akar, "Azerbaycan Türki kardeşlerimizin zaferlerini kutluyorum." ifadelerine yer verdi.

'ATEŞKES ŞARTLARINI YERİNE GETİRİN...'

Bakan Akar, mesajında Ermenistan ve Azerbaycan arasında bir ateşkes anlaşması imzalandığını, bu anlaşma doğrultusunda işgal altında bulunan tüm toprakların Azerbaycan'a geri verilmesi, ateşkeste yer alan şartların uygulanması ve Dağlık Karabağ'daki huzur ve barış ortamının tekrardan tesis edilmesi süreçlerinde Türkiye'nin Azerbaycan ile tek yürek olarak destek vermeye devam edeceğinin altını çizdi.