Gelen son dakika bilgisine göre; Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) komuta kademesi ile birlikte Azerbaycan'daki Bakü şehrinin yolunu tuttu. Bakan Akar, burada Rusya ile ortak bir şekilde gerçekleştirilecek devreyi faaliyetlerinde görev yapacak Türk askerleri ile buluştu ve komutanlardan güncel bilgiler aldı.

Burada bir açıklamada bulunan Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar, Ortak Merkez'de, Ermenistan ve Azerbaycan arasında imzalanan ateşkes anlaşmasının gözetlenmesi ve takibinin yapılacağını belirterek, Türk askerlerinin görevlerini yapmak için bu arada hazır bulunduğunu dile getirdi.

AKAR: AZERBAYCANLI KARDEŞLERİMİZİN HAKKINI KORUYACAĞIZ

Bakan Akar, "Ortak Merkez'in çalışmaya başlamasının ardından buradaki faaliyetlerimiz daha yoğun hale gelecek ve Rus-Türk askerleri beraber çalışacak. Askerlerimizle beraber burada Azerbaycanlı kardeşlerimizin hukukunu, hakkını sonuna kadar müdafaa edeceğiz." ifadelerini kullandı.

DAĞLIK KARABAĞ SAVAŞI'NDA NELER YAŞANDI?

Ermenistan 27 Eylül 2020 tarihinde Azerbaycan'a alçak bir saldırı gerçekleştirmiş, bu sebeple Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkede seferberlik ilan edildiğini duyurmuştu. Türkiye'nin de desteği ile Ermeni güçlerin üzerine yürüyen Azerbaycan ordusu, başlattığı Dağlık Karabağ operasyonunda 45 gün sonra büyük bir zafer kazandı. Zaferin ardından Rusya'nın arabuluculuğunda Ermenistan ve Azerbaycan, ateşkes imzaladı. Anlaşma gereğince 30 yıldır işgal ettiği Dağlık Karabağ topraklarından çekilen Ermenistan büyük bir bozguna uğramıştı. Rusya ve Türkiye de, bölgede bir garantör olarak görev yapmak üzere Ortak Merkez kurmuştu. Burada Rus ve Türk askerleri devriye faaliyetlerini yürütecek.