Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamaya göre Mehmetçik, kardeş ülke Azerbaycan'a ulaştı. Kara Kuvvetleri'ne mensup, mayın ve EYP temizliğini gerçekleştiren METİ ile PMKİ timleri, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılmış bölgelere giderek kardeş Azerbaycan'ın ordusuna destek vermeye başladı. Ekiplerin hem mayın ve EYP temizliği yapacağı, hem de Azerbaycan ordusundaki birliklere eğitim vereceği öğrenildi.

MSB TWİTTER'DAN DUYURDU

Milli Savunma Bakanlığı'na ait resmi Twitter hesabından bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda, Azerbaycan askerlerine destek ve eğitim amaçlı Azerbaycan'a giden Mehmetçiklerin görüntüsüne yer verildi. İşte MSB tarafından yapılan paylaşım...

Paylaşımda EYP ve mayın temizliği görevini yapan METİ ile PMKİ timlerinin, Azerbaycan ordusunun gayretiyle Ermenistan işgalinden kurtarılan bölgelere, Azerbaycan ordusuna destek vermek amacıyla gittiği belirtildi. Açıklamaya göre söz konusu timler, bölgede hem mayın ve EYP temizliği yapacak, hem de Azerbaycan ordusuna mensup birliklere eğitim verecek.