Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'nın, 'ülkesinde Amerikan nükleer silahını konuşlandırmaya hazır oldukları' yönündeki açıklaması hakkında konuşan Zaharova, 'Polonya yönetiminin bu tür kışkırtıcı açıklamaları yeni değil. Amerikan silahları, Polonya topraklarına konuşlandırılırsa NATO ile doğrudan çatışma durumunda derhal imha edilecek hedefler listesine dahil edilecek' dedi.

İsviçre'nin 14 milyar dolardan fazla Rus varlığını bloke etme yönündeki kararı hakkında konuşan Zaharova, 'bunun yasa dışı olduğunu ve Birleşmiş Milletler (BM) Tüzüğü'nde devletlerin egemen eşitliği ile ilgili ilkeler dahil uluslararası hukuku ihlal ettiğini' vurguladı.

Zaharova, 'Elbette, varlıkların dondurulmasından değil hırsızlık, gasp, eşkıyalıktan bahsetmek lazım. Ülkemizin mülkiyet haklarına ve çıkarlarına yönelik her türlü el koyma girişimi, hırsızlıktan başka bir şey değil. Uluslararası ilişkilerde mütekabiliyet ilkesine uygun şekilde İsviçre dahil ülkelerin dostane olmayan her türlü eylemine karşılık veriyoruz' dedi.