Son yıllarda adı skandallarla alınan, bir zamanların en iyi sosyal medya platformu Facebook yeni bir skandala imza attı. Yaşanan veri skandalı, ardından ABD Başkanı Donald Trump'ın şiddet içerikli bir paylaşımının silinmemesiyle büyük bir çöküş yaşayan Facebook platformu daha yeni yeni toparlanıyordu.

Facebook skandallarının ardı arkası kesilmiyor

Toparlanmaya fırsat kalmadan yeni bir darbe alan Facebook bu kez küresel siyasi manipülasyonları önemsememek ve sahte hesaplara karşı yeterince önlem almamakla eleştiriliyor.

KURUM İÇİ RAPOR ELE GEÇİRİLDİ

Haber hizmeti veren Buzzfeed, Facebook'tan kovulan eski veri bilimcisi Sophia Zhang'ın kurum içi hazırladığı raporunu ele geçirip kamuoyuna ifşa etti. 

Sıradan sahte hesaplara odaklanıp büyük olayları önemsemediler

Zhang'ın raporunda yer alan bilgiye göre Facebook, sıradan ve önemsiz sahte hesapları kapatmakla uğraşırken yabancı devletlerin platformu siyasi amaçları için geniş ölçüde kötüye kullanmalarını önlemek adına neredeyse hiçbir şey yapmadı.

Siyasi manipülasyonlar yeterince araştırılmadı

Raporda; Honduras, Azerbaycan, Hindistan gibi ülkelerde gerçekleşen yaygın siyasi manipülasyonların yeterince araştırılmadığı ve ABD, Brezilya ve İspanya'da da kapatılan milyonlarca sahte hesabın ifşa edilmediği bilgisi yer aldı.

Zhang bu konuyla ilgili olarak kendini suçlayıp rapora, "Biliyorum, ellerimde kan var." şeklinde bir ifade yazdı.