Ünal, CHP'nin siyasi geçmişinde edindiği tutumla ilgili, gazete kupürlerinin yer alan haber görsellerini paylaşarak sosyal medya hesabında değerlendirmelerde bulundu.

Ak Parti Sözcüsü Mahir Ünal

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, CHP'nin FETÖ ile aynı dili kullandığını ve son siyasi gelişmelerde CHP'nin tutumuna da değindi. İşte Ünal'ın açıklamaları:

Mitin operasyon yapma yetkisi yok

"FETÖ İLE AYNI DİLİ KULLANARAK SİVİL DARBE OLARAK İSİMLENDİRDİLER"

"Sivil toplum örgütü görünümlü yapının terör örgütü olduğu ortaya çıktığında, devlet bu yapıya karşı harekete geçti. Devletin bu mücadelesini; Fetö ile aynı dili kullanarak 'darbe' ve 'sivil darbe' olarak isimlendirdiler. Devletin bu mücadelesine destek olmak yerine 'Bizim başaramadığımızı Fethullah'la ekibi başardı' dediler. Kılıçdaroğlu onları 'devletin vicdanı' olarak tanımladı. Eğer ihanet değilse, bu durum için Erdoğan düşmanlığı gözlerini kör etmişti diyebiliriz."

Bu bir sivil darbedir

"MİT TIRLARI OPERASYONUNDA TEKRAR UMUTLANDILAR"

"Mit Tırları Operasyonunda tekrar umutlandılar zira 17/25 Aralık Emniyet ve Yargı darbesi başarıya ulaşamamıştı ama Türkiye'nin Lahey'de yargılanmasının siyasi ve hukuki altlığı hazırlanabilirdi. O'da olmadı, başaramadılar."

15 Temmuz Darbe

"15 TEMMUZ'A KONTROLLÜ DARBE VE TİYATRO DEDİLER."

"Hendek kazan, sırtını pyd/ypg ye yaslayan terör dostları da başarılı olamadı. Fetö yapılanmasını ise 15 Temmuz'da Aziz milletimiz bizatihi çıplak elleri ile altı saatte bitirdi. Fakat yine Fetöcülerle aynı dili kullandılar ve 15 Temmuz'a kontrollü darbe ve tiyatro dediler.

"CHP, HİÇ BİR ZAMAN TÜRKİYE'NİN YANINDA DURMADI"

"20 Temmuz'da darbecilerle mücadele için TBMM'nin aldığı OHAL kararına ise 'sivil darbe' dediler. Tıpkı daha önce 17/25 Aralık darbe girişimine karşı verilen mücadeleye 'sivil darbe' dedikleri gibi. Ne iç ne de dış bir meselede hiç bir zaman Türkiye'nin yanında durmadılar.

Devletin Vicdanı

"56 GÜNDÜR İÇLERİNDEKİ TACİZ VE TECAVÜZLERE SUSKUNLAR"

"56 gündür içlerindeki taciz ve tecavüzlere suskunlar. En son 'sözde' çıkışı ile çırpınışlarını sürdürüyorlar. Yine başaramayacaklar. Yenilgilerinden öğrenmek ve gerçekle yüzleşmek gibi bir niyetleri yok. Onlar için inkâr bir savunma mekanizması..."