Uluslararası yapımcıların sayısını hızla artırmaya devam eden Netflix, izleyicilerine sunduğu Fransa yapımı orijinallerine geçen hafta 8 Ocak günü bir yenisini daha ekledi.

Öte yandan Fransa’nın yanı sıra Türkiye, Brezilya, Arjantin, İspanya, İtalya, Almanya, İsveç gibi pek çok ülkede de en çok izlenenler listesinin ilk sırasına yerleşen dizinin ilk ayının sonunda 70 milyon hanede rekor seviyede izlendi. Bu da dizinin aynı süre içinde 63 milyon haneye ulaşan Bridgerton ve 62 milyon haneye ulaşan The Queen’s Gambit’i salladığını gösteriyor.

Lupin Dizi

​Intouchables, Jurassic World, X-Men: Days of Future Past gibi filmlerle bilinen Lupin'in başrol oyuncusu Omar Sy, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "70 milyon, bu çılgınlık. Lupin'in bu kadar büyük uluslararası başarıya sahip olan ilk Fransız dizisi olmasıyla gurur duyuyorum" ifadelrine yer verdi.

Bu bağlamda, dizinin uyardığı ve Maurice Leblanc tarafından yazılan kitap serisi de Amazon'da en çok satanlar listesinde yerini aldı.

Lupin Netflix

Lupin'in konusu

Lupin dizisinin konusu Omar Sy, intikam planını hayata sokmak için Fransa edebiyatının en popüler karakterlerinden Arsène Lupin‘den ilham alan, Assane Diop adlı Fransız bir hırsıza ise hayat veriyor. İlk bölümünü The Transporter, The Incredible Hulk, Now You See Me yanı sıra filmlerle tanınan Louis Leterrier‘in yönettiği dizide Assane Diop, seneler önce yanlış yere suçlandıktan sonra hayatını kaybeden babası için adalet arıyor, bunu yaparken de Arsène Lupin’den ilham almaya başlıyor. Paris’i mesken tutan bir soygun hikâyesi konu alan dizinin ilk sezonunun geri kalan bölümlerinin bu yıl yayınlanması bekleniyor, fakat henüz resmi bir yayın tarihi açıklanmadı. Dizi hakkındaki dikkat çekici detayları derlediğimiz listeye buradan ulaşabilirsiniz.