Ekranların en çok izlenen, reyting rekorları kıran dizisi ‘Kuruluş Osman’, son olarak 40. bölümüyle ekranlara geldi. Osman Bey, Kayı Beyi oldu. Kuruluş Osman 40. bölüm, heyecan dolu gelişmeler sayesinde reyting zirvesine oturdu.

Dizi tüm kişiler kategorisinde 13,57 reyting ve 27,14 izlenme payı alırken, 20+ABC1 kategorisinde de 13,48 reyting ve 26,41 izlenme payı alarak zirvedeki yerini kazandı. Kuruluş Osman böylece, Çarşamba akşamında en çok izlenen dizi oldu.

Kuruluş Osman dizisi, sosyal medya platformu Twitter'da #BeyOsman etiketiyle etkileşim sağladı. Uzun süre Türkiye gündeminin ilk sırasında yer alan Kuruluş Osman, dünya gündeminde de beşinci sıraya kadar yükselerek büyük bir başarı elde etti. Kuruluş Osman son bölüme Beylik Toyu ve Osman Bey'in kılıç kuşandığı tören damgasını vurdu.

KURULUŞ OSMAN 40. BÖLÜM ÖZETİ

Ertuğrul Bey'in ölümü sonrası Kayı Obası'nın yeni beyini seçmesi gerekir. Beylik toyu öncesinde Dündar Bey beklenmedik bir hamleyle Kayı beylerinden bazılarını altın vererek yanına çekmeye çalışır. Kayı beyleri, toyda bir araya gelir ve burada Dündar Bey ile Osman Bey eşit oy alır. Son oy ise Savcı Bey'e kalır. Amcası Dündar Bey'in kendisine destek çıkacağını düşünen, ancak toyda tek oy dahi alamayan Savcı Bey, hayal kırıklığına uğrar.

Savcı Bey'in oyuyla bey olarak seçilmeyi hak eden Osman Bey duruma itiraz eder. Yaptığı konuşmayla beyleri etkilemeyi başaran Osman Bey, söz konusu seçimi kabul etmediğini söyler ve yeniden oylama yapılır. İkinci oylamada, Dündar Bey'in destekçileri oy değiştirir ve böylece Osman Bey, yeni Kayılar beyi olur. Dündar Bey bu sonuçla büyük hayal kırıklığına uğramıştır, ancak Kayı Obası'nda bayram havası vardır.

Osman Bey'in bey olmasıyla iyice köşeye sıkıştığı düşüncesine kapılan Nikola da Papa'nın uç bölgesine yolladığı ajanların ziyaretiyle umutlanır. Kılık değiştirip Halep'li tüccarlar şeklinde kendilerini tanıtan Süleyman ve Melik, Kayı Obası'ndaki adamları olan Çömlekçi'yle buluşmalarının ardından Nikola'ya, Flatyos'u kurtaracaklarına dair söz verirler.

Osman Bey, beylik emanetlerini törenle teslim alır ve Ertuğrul Bey'e ait kılıcı kuşanır. Törende çok duygusal anlar yaşanır. törende duygusal anlar yaşandı. Osman Bey, yaptığı konuşmayla herkesi heyecanlandırır.

KURULUŞ OSMAN 41. BÖLÜM FRAGMANI

Sevilen dizi Kuruluş Osman 41. bölüm fragmanı, dizinin Youtube kanalı üzerinden yayınlandı. İşte fragman...