Türkiye'nin, Azerbaycan'a asker gönderilmesiyle ilgili düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican, tezkere görüşmesinde söz alarak Azerbaycan ordusunun Karabağ'daki haklı mücadelesini kazanmasıyla Ermenistan'ın tüm hayallerini çöpe yolladığını ifade etti. Andican, Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan anlaşmanın Dağlık Karabağ sorununu tamamen çözmediğini aktardı. 

İHA'LAR TÜRK SUBAY VE TÜRK ASKERLER TARAFINDAN KONTROL EDİLMELİ

Andican, Karabağ sorununun halledilmesi için yeni bir döneme girildiğini, Azerbaycan'ın; hem Türkiye hem de Türk dünyası için çok büyük anlamı olan bir zafer kazandığını vurguladı.

Böylesine büyük bir zaferi nutuklar vasıtasıyla kutlamak yerine, daha gerçekçi bir bakış açısıyla duruma bakarak geleceğe yönelik olan projeksiyonların bugün itibariyle yapılması gerektiğinin altını çizen Andican, Dağlık Karabağ bölgesinde Türkiye tarafından kurulacak olan gözlem noktalarına gönderilecek İHA'ların kontrolünün Türk Subaylar tarafından sağlanması ve yine Türk subaylar ve Türk askerleri tarafından analiz edilmesi gerektiğini söyledi. Andican ancak bu şekilde gözlem noktalarının fonksiyonu olabileceğine vurgu yaptı.

"AZERBAYCAN İLE OLAN BİRLİKTELİĞİMİZ PEKİŞECEK"

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Azerbaycan tarafından belirlenecek olan bölgelerde Rusya ve Türkiye tarafından ortak olarak kurulacak merkezlerde Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) personellerin görev yapmasının amaçlandığını belirtti.

Mehmetçiğin Azerbaycan'ın talebi üzerine bölgeye gideceğini ifade eden Özdemir, Azerbaycan'a sunulan taahhütler yerine getirildiği esnada iki ülke arasındaki birlikteliğin de pekişeceğini de söyledi.

Geçmişten bugüne Azerbaycan'ın yanında olduklarını ifade eden Özdemir, Dağlık Karabağ bölgesinde 44 gün boyunca süren savaşta Ermenistan saflarına terör örgütü mensubu paralı askerlerin de getirildiğini hatırlatarak Kafkasya bölgesinde Türkiye'nin milli güvenliğini tehlikeye atan bu teröristlerin varlığına hiçbir şekilde göz yumulmayacağını ifade ederek Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Karabağ bölgesindeki mutlak gerekli ve önemli bir görevi ifa edeceğinin altını çizdi.