Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başladı.

Senenin üçüncü toplantısında, Irak'daki Pençe operasyonları, Ege, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'deki yeni gelişmeler, Türk ordusunun Azerbaycan, Libya ve Suriye'deki etkinlikleri ile terörle mücadele olmak üzere çeşitli stratejik mevzular ele alınacak.

TSK, Irak'ın kuzeyinde Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerinde tespit edilen terörist hedeflere Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarının, toplantının mühim gündem maddelerinden olacağı öngörülüyor.

Karabağ'da ateşkesi korumak ve denetlemek üzere 30 Ocak'ta Türk-Rus Ortak Merkez Komutanlığındaki etkinlikler ile Libya'daki durum ve Suriye'deki yeni gelişmelerin de toplantıda ele alınması bekleniyor.

Ege, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz de masaya yatırılarak Türkiye ve KKTC'nin Doğu Akdeniz'de uluslararası hukuktan doğan haklarınına yönelik çalışmaların görüşülmesi öngörülüyor.

14 Haziran'da Brüksel'de yapılacak NATO Zirvesi evvelsi Mehmetçiğin NATO'daki görevlerinin masadaki konular arasında yer alacağı düşünülüyor.

PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ başta olmak üzere bütün terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlar ile başka bölgesel ve ulusal güvenlik mevzuları da toplantıda görüşülecek.