Koronavirüs Türkiye tablosunun her geçen gün kötüye gitmesinin ardından devreye giren savcılık, salgının önüne geçmek ve vatandaşların kurallara riayet etmesini sağlamak üzere harekete geçiyor. Gelen bilgilere göre, henüz sokağa çıkma yasağının gündemde olmaması hasebiyle, kurallara uyum göstermeyenler için para cezasının yanı sıra "kamu hizmetinden yararlanamama" ve 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezasının uygulanması gündemde.

DENETİMLER SIKILAŞIYOR

Vatandaşların kurallara uyup uymadığını tespit etmek amacıyla yapılan denetimler sıkılaşıyor. Denetleme çalışmalarının sıkı bir şekilde uygulanmasıyla, koronavirüs verilerinin Nisan-Mayıs aylarındaki rakamlara yakın tutulacağı düşünülüyor. 

Para cezasını ödemeyenler kamu hizmeti alamayacak

Denetimlerde kurallara uymayanlara yaptırım uygulanacak. İdari para cezasını ödemeyen vatandaşlar kamu hizmetlerinden yararlanamayacak.

SAVCILAR DEVREYE GİRİYOR

TCK'nın 195 maddesinde düzenlenen, "bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranışa ilişkin" cezaların devreye sokulmasıyla savcılar da koronavirüs salgını sürecinde önemli bir etkiye sahip olacak. Buna göre, kurallara uymayanların 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası almaları da söz konusu.