Güncel koronavirüs (kovid-19) tablosu açıklandı! Türkiye ve dahi tüm dünyanın koronavirüs kabusu devam ederken, salgının ikinci dalgasını yaşayan Türkiye'de günlük vaka sayısı 4 bini geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, vaka sayısının 4 binin üzerinde olduğu görüldü. Koronavirüs kaynaklı yaşamını yitiren kişi 100'ü aştı. Ağır hasta sayımız artarken yasak kararları da uygulanmaya başladı. İşte 19 Kasım 2020 güncel koronavirüs tablosu...

19 KASIM 2020 KORONAVİRÜS TABLOSU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya platformu Twitter'dan yaptığı açıklamada yeni koronavirüs tablosundaki verileri değerlendirdi. Geçtiğimiz gün 157 bin 756 adet test yapıldı. Bunlardan 4 bin 542'si pozitif olarak sonuçlandı. 19 Kasım 2020'de koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısı 123 oldu. İyileşen hasta sayısı ise, yeni vaka sayısının çok çok altında kalarak 2 bin 918 olarak kayıtlara geçti.

Bakan Koca, yaptığı Twitter açıklamasında tespit edilen hasta sayısına ve artış gösteren ağır hasta sayısına değindi. Ağır hastas sayısının 3 bin 850'ye kadar yükseldiğini açıklayan Bakan Koca, alınan kısmi sokağa çıkma yasaklarının tamamen uygulanmaması adına tedbir almak durumunda olduğumuzu ifade etti. Salgının hızının azalmaması sonucunda hayatın her alanında zorunlu olarak tedbirler alınabileceğine dikkat çeken Bakan Koca, insanları tedbirli olmaya bir kez daha davet etti. 

KISMİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANIYOR

Türkiye'de vaka sayılarının hızlı bir artış göstermesi sebebiyle Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları, Kabine Toplantısı'nda değerlendirildi. Toplantının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eğitimin uzaktan eğitim şeklinde devam edeceğini, hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacağını söyledi. 

İçişleri Bakanlığı, Kabine Toplantısı'ndaki açıklamaların ertesi gününde yeni bir koronavirüs genelgesi yayınladı. Genelgede sokağa çıkma yasaklarının detaylarına yer verildi.