İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yeni tip koronavirüs (kovid-19) tedbirleri kapsamında alınan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili toplu taşıma araçlarında sefer saatleri düzenlemesi yaptı. Peki toplu taşıma araçları hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasından nasıl etkilenecek? Marmaray sefer saatleri değişti mi? İETT otobüslerinde sefer saatleri değiştirildi mi? İşte detaylar...

MARMARAY HALKALI-GEBZE HATTI 15 DAKİKADA BİR

İstanbul'daki vatandaşların oldukça yoğun olarak kullandığı, işletmesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Marmaray hattında hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasına paralel olarak birtakım değişiklikler yapıldığı belirtildi. Yapılan açıklamaya göre, Marmaray Halkalı-Gebze hattı 15 dakikalık aralıklarla hizmet verecek.

İETT OTOBÜSLERİNDE DEĞİŞİKLİK YOK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenlemede raylı sistem tarifesi de bir takım değişiklikler yapıldı. Söz konusu değişiklikler şehir hatları vapurları, İETT otobüsleri, özel deniz vapurları ve metrobüs hatları için geçerli olmayacak.

Özel halk otobüsleri ile Erguvan otobüslerinde 15 dakika frekansı

Özel halk otobüsleri ve Erguvan otobüslerinded  yoğun olan hatlarda frekansın 15 dakika bandına çekileceği ifade edildi. Bu hatlara kıyasla sefer aralığı daha geniş olan hatlara müdahale edilmediği aktarıldı.

Hafta sonu toplu taşımada hangi tarifeler geçerli?

Metro, füniküler ve tramvay seferlerinde, hafta içinde uygulanan tarifeler kullanılacak. Hafta sonu ise saat 06.00-09.00 ve 20.00-00.00 arasında dışarı çıkmaya izni olan vatandaşlar için seferler 15 dakikalık aralıklarla devam edecek.

09.00-10.00 saatleri arasındaki otobüs sayısında artış yapılacak. Saat 10.00-20.00 saatleri arasında ise hafta sonu uygulanan normal tarife uygulanacak.