Şanlıurfa ilindeki Siverek ilçesinde yer alan Şehit ve Gaziler Derneği, CHP ve Arınç hakkında suç duyurusunda bulundu. Derneğin suç duyurusunda bulunduğu kişiler; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve Eski Cumhurbaşkanı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç olarak listeleniyor.

Siverek Şehit ve Gaziler Derneği Yılmaz Gözcü, gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Biz dernek olarak, bu şer odağı içinde olduklarını düşündüğümüz, en başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olacak şekilde, binlerce şehidin kadını döken terör örgütü PKK'nın yanında saf tutan HDP eski genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest kalmasını talep eden Bülent Arınç ve son olarak kahraman Türk ordumuza 'satılmış' diyerek dil uzatan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır için harekete geçerek suç duyurusunda bulunduk.

TERÖR DESTEKÇİSİ DEMİRTAŞ'I SAVUNDULAR

Kılıçdaroğlu'yla Arınç, terör örgütüne alenen destek sunan Selahattin Demirtaş'ı savundu. 13 Kasım 2012 tarihinde Mardin Kızıltepe'de yapılan bir miting yapan Selahattin Demirtaş, 'Başkan Apo'nun" heykelini dikeceklerini söyledi. 6-7 Kasım 2014 tarihlerinde Kobani'yi bir bahane olarak kullanıp Türkiye genelindeki 35 ilde yaşanan olayların fitilini ateşledi. Olaylarda 2 polis memuru şehit edildi, 53 sivil vatandaş yaşamını yitirdi, 1000 kişi de yaralandı. Tüm bunlara sebep, PKK yandaşlığı yapan Selahattin Demirtaş'ı savunanların, Türkiye'deki 2. partinin genel başkanı olması bizi derinden yaraladı. Bunu kabul etmiyor, hakimleri göreve davet ederek gereken cezayı vermelerini istiyoruz.

BÜLENT ARINÇ HAKKINDA GEREKEN YAPILSIN

Eski Cumhurbaşkanı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, ulusal TV kanalında açıkça Selahattin Demirtaş'ı savundu. Koronavirüs (covid-19) sebebiyle evde dinlenirken Demirtaş'ın kitabını okuyup etkilendiğini, bu kitabı herkesin okuması gerektiğini söyledi. 'Demirtaş serbest kalsın, kürtlere neler yapıldığı görülsün' gibi söylemler kullandı. Bunun bir ihanet olduğunu düşünüyoruz. Bülent Arınç'la ilgili gerekenin yapılması talebinde bulunuyoruz.

BAŞARIR TÜRK ORDUSUNA 'SATILMIŞ' DEDİ

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Kahraman Türk ordusu, son ana kadar bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ni koruma ve kollama görevini sürdürecektir. Ordumuz, yurt içinde veya dışında destanlar yazmış, hala da yazan bir ordudur. Görünen o ki bu durum birilerinin çok zoruna gitmiş. Türk ordusuna 'satılmış' diyen Başarır hakkında gereken yapılmalı.